Ο επικεφαλής του νιγηριανού στρατού, ο στρατηγός Τουκούρ Μπoυρατάι, διασώθηκε χωρίς να τραυματιστεί από ενέδρα των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού Σάνι Ουσμάν.

Ο στρατηγός Μπουρατάι, που διορίστηκε τον Ιούλιο, επισκεπτόταν χθες ένα σύνταγμα του στρατού στη Φαλτζάρι, σε απόσταση 45 χλμ. από τη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, όταν η αυτοκινητοπομπή του δέχθηκε επίθεση. Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, δέκα ισλαμιστές μαχητές και ένας νιγηριανός στρατιώτης σκοτώθηκαν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Οι τρομοκράτες υπέστησαν τη συντριπτική δύναμη πυρός των στρατιωτών και δέκα από αυτούς σκοτώθηκαν. Οι στρατιώτες μας συνέλαβαν πέντε τρομοκράτες», δήλωσε ο αξιωματικός.

«Δυστυχώς, χάσαμε έναν στρατιώτη κατά την αντιπαράθεση, ενώ ένας αξιωματικός και τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν από σφαίρες», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή (προχθές) δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης κοντά στην Ντίκουα, πόλη που ανακαταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές τον Ιούλιο.