Η κυβέρνηση της Λιβύης κατηγορεί το NATO ότι προβαίνει σε «στοχευμένες δολοφονίες» θέτοντας στο στόχαστρο αμάχους, σκοτώνοντας ως σήμερα 700 ανθρώπους.

Οι λιβυκές υπηρεσίες ασφαλείας υποστήριξαν ότι υπέκλεψαν συνδιάλεξη, στη διάρκεια της οποίας αξιωματούχοι του NATO είπαν ότι «σχεδίαζαν να στοχοποιήσουν τις κατοικίες όλων των παιδιών του Καντάφι», είπε κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα αεροπορικά πλήγματα του βορειοατλαντικού συμφώνου που άρχισαν στα τέλη Μαρτίου με πρόθεση την προστασία των αμάχων, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 700 αμάχους μέχρι τώρα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Επίθεση του NATO σκότωσε 15 άμαχους, περιλαμβανομένων συγγενών του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χουαϊλίντι αλ Χαμίντι, ο οποίος συνδέεται στενά με τον Καντάφι, την Δευτέρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ ο Χάλεντ Άμπου Φάλγα, εκπρόσωπος επιτροπής γιατρών στην Μιζουράτα, είπε ότι τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι τόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην πόλη από την έναρξη της σύρραξης, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο αλ Κουρέινα.