Ο υπουργός Οικονομικών και Πετρελαίου των Λίβυων αντικαθεστωτικών εξεγερμένων, Αλι Ταρχούνι, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι, «περιήλθε σε ακινησία η πετρελαιοπαραγωγή στις περιοχές, που αυτοί ελέγχουν, επειδή έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην υποδομή της» από τις εχθροπραξίες. Διευκρίνισε συγχρόνως ότι και τα διυλιστήρια στις περιοχές, που ελέγχουν οι εξεγερμένοι, δεν λειτουργούν, πλέον.

Επιπλέον ο Αλι Ταρχούνι επισήμανε: «Το αποτέλεσμα είναι ότι στερούμεθα ρευστού, όπως και πολλών άλλων αγαθών» και πρόσθεσε: «Είναι μια αποτυχία. Είτε δεν ενδιαφέρονται τα δυτικά κράτη, είτε δεν καταλαβαίνουν τι αντιμετωπίζουμε».

Ο Ταρχούνι σημείωσε: «άνθρωποι πέθαναν και πεθαίνουν γι αυτήν την Επανάσταση. Θα βρεθεί η λύση. Να είστε απολύτως βέβαιοι γι αυτό: δεν υπάρχει περίπτωση να παραδοθούμε» και αναφέρθηκε στη συνεργασία των εξεγερμένων με το προσωπικό των πετρελαϊκών ομίλων Total (Γαλλία) και Wintershall (Γερμανία).

Καταλήγοντας, ο Ταρχούνι δήλωσε: «Θα τιμήσουμε καθένα από τα συμβόλαιά μας. Εχθροί μου είναι, μόνον, ο Καντάφι και οι φονιάδες του».