Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Σαράντα ένας Σύροι που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τη βία, έφθασαν το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία και ο ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του σε τουρκικό νοσοκομείο.

Από τους 41 που διέσχισαν τα σύνορα, περίπου 20 χρειάστηκε να νοσηλευτούν για διάφορα τραύματα, τα οποία υπέστησαν κατά τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις κατά του συριακού καθεστώτος.

Μια πρώτη ομάδα περισσότερων των 200 Σύρων προσφύγων έφθασε στην Τουρκία στα τέλη Απριλίου και στεγάζονται σε σκηνές που έστησε η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος στο Γιαϊλαντατζί της επαρχίας Χατάι.

«Σήμερα υπάρχουν συνολικά 259 Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία, οι 35 από τους οποίους νοσηλεύονται», τόνισε τούρκος διπλωμάτης.