Ύποπτες δολοφονίες οικολόγων στη Βραζιλία

Την τελευταία εβδομάδα έχουν σκοτωθεί 4 άτομα


ΚΟΣΜΟΣ
23:08
30/05/2011
Ύποπτες δολοφονίες οικολόγων στη Βραζιλία
loading

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε η κυβέρνηση της Βραζιλίας προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα της βίας στην περιοχή της Αμαζονίας, όπου την περασμένη εβδομάδα βρήκαν το θάνατο τέσσερις ηγέτες των χωρικών που δραστηριοποιούνταν στον αγώνα για τη διάσωση των «δασών της βροχής».

Η αλυσίδα των φόνων ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με τη δολοφονία του Ζοζέ Κλαούντιου Ριμπέιρου ντα Σίλβα και της συζύγου του Μαρία ντο Εσπίριτου Σάντου ντα Σίλβα.

Το ζευγάρι των συνδικαλιστών ηγείτο μίας κοινότητας καλλιεργητών σε φυτείες καρυδιάς και είχαν αντιταχθεί στη εντατική υλοτομία στην περιοχή Νόβα Ιπισούνα στο κρατίδιο Πάρα.

Στην ίδια κοινότητα, η αστυνομία εντόπισε το Σάββατο τη σορό του Ερεμίλτον Περέιρα ντος Σάντους, ο οποίος αγνοούνταν επί μία εβδομάδα και το σώμα του βρέθηκε διάτρητο από σφαίρες.

Η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει έως σήμερα κάποια κοινά στοιχεία που να συνδέουν ενδεχομένως τα δύο περιστατικά, καθότι ο ντος Σάντους δεν σχετιζόταν με τους Σίλβα.

Την Παρασκευή, ο ηγέτης των ακτημόνων χωρικών Αντελίνου Ράμους βρήκε το θάνατο στη Βίστα Αλέκγρι ντο Αμπούνα, στο πολιτεία Ροράιμα της Αμαζονίας.

Απούσης της προέδρου Βίλμα Ρούσεφ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη, της σύσκεψης προήδρευσε ο αντιπρόεδρος Μίσελ Τέμερ. Σε αυτήν συμμετείχαν πολλοί υπουργοί προκειμένου να καταρτισθεί ένα σχέδιο έκτακτης δράσης για την περιοχή των μεγάλων δασών της βροχής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει