Τραγωδία- καρμπόν, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το θάνατο της μόλις 22 μηνών Έλενα, που πέθανε από τη ζέστη μέσα στο αμάξι του πατέρα της καθώς ο τελευταίος την είχε ξεχάσει εκεί για πέντε ώρες, συγκλονίζει την Ιταλία.

Ένα αγοράκι 11 μηνών έχασε τη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε περιοχή κοντά στη λίμνη Τραζιμένο, σε μικρή απόσταση από την Περούτζια. Ο 41χρονος,ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος ιστιοπλοϊκού ομίλου στην περιοχή, πήγε στη δουλεία του και ξέχασε το γιο του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του για περίπου τρεις ώρες, από τις 9.30 ως τις 12.30. Αυτές τις ώρες ο υδράργυρος είχε φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Όταν ο πατέρας πήγε στο αμάξι προκείμενου να επιστρέψει σπίτι, αντίκρυσε το μικρό Τζάκοπο σε κωματώδη κατάσταση. Αμέσως κάλεσε το ασθενοφόρο, ενώ ειδοποίησε και τη σύζυγό του. Ήταν όμως ήδη αργά. Το παιδί ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο της Περούτζια.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το παιδί πέθανε από καρδιακή ανακοπή, εξαιτίας της πολύωρης παραμονής του στον ήλιο. Ο 41χρονος, όπως και η σύζυγός του, δεν είναι σε θέση να δώσουν ακόμα κατάθεση στην αστυνομία καθώς δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα το σοκ της απώλειας του γιού τους.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Όλα, πάντως, δείχνουν πως ο πατέρας ήθελε να πάει το γιο του στο βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά στη διάρκεια της διαδρομής έπαθε «μπλακ άουτ» και πήγε κατευθείαν στη δουλειά του.

Ο Σέρτζιο και η σύζυγός του, η οποία είναι ψυχολόγος και κατάγεται από την Αλβανία, παντρεύτηκαν πρόσφατα και απέκτησαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο το πρώτο τους παιδί, το Τζάκοπο.