«Όταν άνοιξα τα μάτια μου ήμουν ξαπλωμένη, με σωλήνες στη μύτη, στα χέρια και έναν σωλήνα να διαπερνά το φάρυγγά μου, ο οποίος συνδεόταν με το μηχάνημα που με βοηθούσε να αναπνέω. Μπορούσα να κουνήσω μόνο τα βλέφαρά μου» λέει η Kate, που πριν λίγο καιρό υπέστη εγκεφαλικό. «Ένιωθα σαν να με έχουν θάψει ζωντανή, ήθελα να ουρλιάξω» λέει η μητέρα τριών παιδιών στην εφημερίδα Daily Mail.

Όταν ξύπνησε από το κώμα βρήκε στο πλευρό της τον άντρα της Mark . Την αγκάλιασε, αλλά όταν προσπάθησε να του κρατήσει το χέρι, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια της. Εκείνος συνέχιζε να την κοιτά γεμάτος αγάπη, προσπαθώντας να κρύψει το φόβο του, όπως λέει η Kate.

Τα παιδιά της την επισκέπτονταν στο νοσοκομείο. Η 11χρονη Indie, o 9χρονος Harvey και ο 6χρονος Woody έδειξαν περισσότερο θάρρος από έναν ενήλικα και η αγάπη τους ήταν για την Kate το καλύτερο φάρμακο. Μπορεί να ήταν στενοχωρημένα, αλλά κάθε φορά που την έβλεπαν δεν παρέλειπαν να της εξιστορήσουν τα κατορθώματά τους στο σχολείο. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η επίσκεψη του 6χρονου που μόλις είδε τη μητέρα του στο κρεβάτι του νοσοκομείου έβαλε τα κλάματα, αλλά ανακουφίστηκε μόλις συνειδητοποίησε ότι εκείνη μπορούσε να καταλάβει και να ακούσει όσα της έλεγε.

Μετά το κώμα η Kate πήγε σε μονάδα επανένταξης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σοβαρές σωματικές δυσκολίες. Παρουσίασε γρήγορη βελτίωση και μετά από συνολικά 8 μήνες νοσηλείας πήγε στο σπίτι της. Το πείσμα της την έκανε να υποσχεθεί στον εαυτό της ότι σύντομα θα πέταγε τις πατερίτσες και θα έβγαινε για τρέξιμο. Και το κατάφερε.

«Όταν πάτησα το χώμα ένιωθα αγωνία και χαρά. Έτρεξα για 20 μέτρα. Ήμουν ελεύθερη. Ήμουν η παλιά Kate» λέει γεμάτη ενθουσιασμό στην Daily Mail.