Ξένες δυνάμεις σκότωσαν μία μικρή Αφγανή και τραυμάτισαν άλλες τέσσερις σε επίθεση που πραγματοποίησαν σε αντίποινα για πυρά που εξαπέλυσαν αντάρτες στην ανατολική επαρχία Κουνάρ, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της, καταγράφοντας την τρίτη περίπτωση παράπλευρης απώλειας νεαρών αμάχων σε διάστημα μικρότερου της μίας εβδομάδος.

Η υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση δύναμη της ISAF ανακοίνωσε πως σκότωσε χθες «τέσσερα οπλισμένα άτομα» στην περιφέρεια Γάζι Αμπάντ της Κουνάρ, αλλά πως ταυτόχρονα εξετάζει τις πληροφορίες πως υπάρχουν απώλειες αμάχων στην περιοχή.
Ο κυβερνήτης της Κουνάρ Φαζλουλάχ Ουαχίντι, δήλωσε πως μία ομάδα κοριτσιών συνέλεγε φρύγανα κοντά σε κρησφύγετο ανταρτών και στο σημείο όπου πραγματοποίησε την επιδρομή της η ISAF, όταν δυνάμεις της που είχαν δεχθεί επίθεση απάντησαν στα πυρά. Ένα 10χρονο κορίτσι βρήκε τον θάνατο και άλλα τέσσερα τραυματίσθηκαν.

«Οι βολές που εξαπέλυσε το πυροβολικό της ISAF έπληξαν τα κορίτσια, τα οποία βρισκόντουσαν σε μικρή απόσταση από τους αντάρτες», τόνισε ο Ουαχίντι, σε τηλεφωνικές δηλώσεις του από την Κουνάρ.

Σε ανακοινωθέν της η ISAF τόνισε πως οι στρατιώτες αντελήφθησαν τέσσερις ενόπλους με καμουφλάζ να κινούνται σε προηγούμενο πεδίο μάχης και πως τους εξόντωσαν μετά τα πυρά τους. Όπως προστίθεται στο ανακοινωθέν, η περιοχή αυτή ήταν απομακρυσμένη και δεν υπήρχαν χωριά στην εγγύτητά τους.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις σκοτώνουν αμάχους στη διάρκεια επιθέσεών τους, σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας. Σε άλλες δύο περιπτώσεις το ΝΑΤΟ ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά του για τις αθέλητες απώλειες αμάχων.

Σήμερα, επίθεση των ανταρτών με όλμους σε άλλο σημείο της Κουνάρ, στοίχισε τη ζωή σε τρεις αμάχους στο Ουάτα Πουρ και τραυμάτισε άλλους οκτώ, στους οποίους περιλαμβάνονταν τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά, τονίζει σε ανακοινωθέν του το υπουργείο Εσωτερικών.