Κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης την Τετάρτη στη Σαναά της Υεμένης, ένα ασθενοφόρο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα, από την οποία δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση, απευθύνοντας έκκληση για «σεβασμό στις ανθρωπιστικές ιατρικές δραστηριότητες στην Υεμένη».

«Ένα από τα ασθενοφόρα δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα την ώρα που πλησίαζε στη ζώνη των συγκρούσεων», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης «όταν ασθενοφόρα της MSF μετέφεραν σε νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές περίπου 30 ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί σοβαρά, η πλειοψηφία των οποίων από σφαίρες. Από αυτούς τουλάχιστον ένας υπέκυψε στα τραύματά του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα εξακολουθεί να επισκέπτεται νοσοκομεία και κλινικές για να κάνει μια αποτίμηση των αναγκών που υπάρχουν για ιατρικό υλικό, φάρμακα και εκπαίδευση γιατρών στη Σαναά, την Άντεν και την Τάιζ.

Στην τελευταία από τις πόλεις αυτές, οκτώ άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρες διακομίστηκαν από τα ασθενοφόρα της MSF σε νοσοκομεία, καταλήγει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι οι πέντε από αυτούς πέθαναν.