Μολονότι οι επιστήμονες διέψευσαν κατηγορηματικά με δηλώσεις τους την προφητεία του Raffaele Bendandi περί σεισμού που θα χτυπήσει σήμερα την ιταλική πρωτεύουσα, οι κάτοικοι της Ρώμης δεν το ρίσκαραν και προτίμησαν να «οχυρωθούν», εγκαταλείποντας την πόλη.

Οι κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης φαίνεται πώς πήραν στα σοβαρά τη φημολογία που διαδόθηκε τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία ότι θα γίνει σεισμός στη Ρώμη στις 11 Μαΐου του 2011, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ιταλού αυτοδίδακτου σεισμολόγου, Raffaele Bendandi , ο οποίος πέθανε το 1978.

Την έντονη φημολογία διατήρησαν στην επικαιρότητα όλα ανεξαιρέτως τα ιταλικά ΜΜΕ, αν και από την αρχή οι ειδικοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι πρόκειται για «μύθο».

Σύμφωνα με διάφορα άρθρα που αναρτήθηκαν στο ίντερνετ αλλά και με την εκπομπή «Voiager» της δημόσιας τηλεόρασης της Ιταλίας, ο Bendandi είχε εφεύρει μέθοδο για την πρόληψη των σεισμών (βασισμένη στην ευθυγράμμιση των πλανητών) και σε κάποια γραπτά του -τα οποία όμως χάθηκαν- έκανε αναφορά σε καταστρεπτικό σεισμό που επρόκειτο να πλήξει την Ρώμη στις 11 Μαΐου του 2011.

Η Ρώμη, πάντως, θυμίζει σήμερα «νεκρή» πόλη, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών προτίμησε να μην πάει στη δουλειά τους και να απομακρυνθεί από την πόλη.