Δεκαπέντε αεροσκάφη, με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ, αναμένεται να προσγειωθούν μέχρι τα μεσάνυχτα στο διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας, λόγω προβλήματος που έχει παρουσιαστεί στο σύστημα ανεφοδιασμού των αεροσκαφών, στο αεροδρόμιο του Ισραήλ.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ, σημαντικός αριθμός αεροσκαφών αναμένεται να προσγειωθούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας. Όπως έχουμε πληροφορηθεί, το πρόβλημα εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στο σύστημα ανεφοδιασμού των αεροσκαφών».

Ως εκ τούτου, σημείωσε, όλα τα αεροσκάφη τα οποία θα προσγειωθούν στην Κύπρο, θα ανεφοδιάζονται απλώς και στη συνέχεια θα αναχωρούν για τον προορισμό τους.

Ο κ. Ασπρής πρόσθεσε ότι το πρόβλημα στο σύστημα ανεφοδιασμού στο Αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 7 Μαΐου. Για το λόγο αυτό , είπε, οι Αρχές του Διεθνούς Αερολιμένα της Λάρνακας έχουν προετοιμαστεί για την υποδοχή μεγαλύτερου αριθμού αεροσκαφών στις επόμενες δύο ημέρες.

Το πτητικό πρόγραμμα του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις αυτές κατέληξε ο κ. Ασπρής.