Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής και επικεφαλής της Φατάχ, Μαχμούντ Αμπάς, να ακυρώσει τη συμφωνία συμφιλίωσης με τη Χαμάς και να «επιλέξει την ειρήνη με το Ισραήλ», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

«Καλώ τον Άμπου Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) να ακυρώσει εντελώς τη συμφωνία με τη Χαμάς και να επιλέξει το δρόμο της ειρήνης με το Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στη συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των παλαιστινιακών κινημάτων, μία ημέρα πριν από την επίσημη τελετή υπογραφής της αύριο στο Κάιρο.

«Η συμφωνία ανάμεσα στον Άμπου Μάζεν και τη Χαμάς καταφέρει ένα πολύ σκληρό πλήγμα στην ειρηνευτική διαδικασία. Πώς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη με μια κυβέρνηση το ένα μισό της οποίας ζητεί την καταστροφή του Ισραήλ, ακόμη και εξαίρει τον υπεύθυνο για μαζικές δολοφονίες Οσάμα Μπιν Λάντεν», σημείωσε ο Νετανιάχου έπειτα από συνάντηση που είχε στην Ιερουσαλήμ με τον Τόνι Μπλερ, ειδικό απεσταλμένο του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία).

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε εξάλλου ότι θα μεταβιβάσει το μήνυμα αυτό κατά τις συνομιλίες που θα έχει στη Βρετανία και τη Γαλλία την Τετάρτη και την Πέμπτη.