Μπορεί να είναι απλά σύμπτωση, αλλά οι θιασώτες των θεωριών συνομωσίας μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι, καθώς το FBI έδωσε στη δημοσιότητα εκατοντάδες απόρρητες αναφορές σχετικές με τις έρευνες για την ύπαρξη UFO, δηλαδή ιπτάμενων αντικειμένων άγνωστης ταυτότητας.

Η υπόθεση που ξεχωρίζει είναι το μυστήριο του Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ιπτάμενοι δίσκοι και εξωγήινοι βρέθηκαν στην έρημα το 1947, δίνοντας έτσι το έναυσμα για χιλιάδες υποθέσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το FBI σημείωσε ότι βρέθηκαν τρεις ιπτάμενοι δίσκοι και εννέα εξωγήινοι. Και σήμερα, όμως, πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται στην αναφορά είναι ακόμα λογοκριμένα.

Αν και στην αρχή η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσημα ότι εντόπισε τα συντρίμμια ιπτάμενων δίσκων, στη συνέχεια αναγκάστηκε να ανασκευάσει, ισχυριζόμενη ότι τα ευρήματα ανήκαν σε μετεωρολογικό μπαλόνι.

Πολλοί πιστεύουν ότι η ύπαρξη εξωγήινων είναι εξαιρετικά πιθανή και πολλά στοιχεία κρύβονται εσκεμμένα, ώστε να μην προκληθεί πανικός στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η δημοσιοποίηση των φακέλων του Ρόσγουελ πάντως, αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον των μελετητών και ιδίως εκείνων που θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις αποκρύπτουν την πραγματικότητα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.