Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας της Γερμανίας RWE, κατά της υποχρεωτικής διακοπής της λειτουργίας ενός εκ των πυρηνικών αντιδραστήρων της με απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του μορατόριουμ των τριών μηνών στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας.

«Οι γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές. Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τους στερείται νομικής βάσης», τονίζει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, η οποία προσθέτει ότι προσέφυγε σε δικαστήριο της πόλης Κάσελ στη δυτική Γερμανία.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε εντολή πριν από δυο εβδομάδες να διακοπεί για τουλάχιστον τρεις μήνες η λειτουργία των επτά πιο απαρχαιωμένων αντιδραστήρων της χώρας προκειμένου να υποστούν ενδελεχή έλεγχο, μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά συνολικά δυο αντιδραστήρες της RWE, τους Biblis A και Biblis B, στην Εσση της δυτικής Γερμανίας. Η λειτουργία του Biblis Β είχε ήδη διακοπεί για εργασίες συντήρησης.