Τη δέσμευση να συμβάλλει στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, στις Βρυξέλλες.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την επιθυμία της Κομισιόν να λυθεί το Κυπριακό το συντομότερο, τονίζοντας ότι όσο παρέρχεται ο χρόνος τόσο πιο πολύπλοκα γίνονται τα ζητήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Ο Άντρος Κυπριανού επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση που θα βασίζεται σε αρχές. Είμαστε έτοιμοι, είπε, να κινηθούμε «με πάρα πολλή ευελιξία σε ζητήματα τακτικής, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε διαδικασίες, ούτε τελική λύση που να αφίστανται από τις βασικές αρχές, τις οποίες έχουμε συμφωνήσει με τη διεθνή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα».

Το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο και των επαφών του κυρίου Κυπριανού με τους προέδρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτζ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Λόταρ Μπίσκι.

Ο Μάρτιν Σουλτζ θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 31 Μαρτίου, για διεξοδική συζήτηση επί του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.