Οι λιβυκές αρχές κατηγόρησαν σήμερα τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών για βιαιότητες, κυρίως εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, στην ανατολική πλευρά της χώρας που τελεί υπό τον έλεγχό τους, επαναλαμβάνοντας ότι οι δυνάμεις αυτές έχουν σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Ο εκπρόσωπος του καθεστώτος, ο Μούσα Ιμπραχίμ, έδειξε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα φωτογραφίες νεκρών υποστηρίζοντας ότι είναι στρατιώτες που εκτελέστηκαν από τους αντικαθεστωτικούς στην ανατολική πόλη Αλ Μπάιντα στις 22 Φεβρουαρίου.

Στις φωτογραφίες αυτές, τα πτώματα κείτονται σε λίμνες αίματος, με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και δείχνουν να έχουν τουφεκιστεί. ‘Αλλες εικόνες δείχνουν πτώματα απαγχονισμένα και απανθρακωμένα.

«Μόνο άνθρωποι γεμάτοι μίσος θα μπορούσαν να κάνουν τέτοια πράγματα, μόνο η Αλ Κάιντα, μόνο κάποιοι που νομίζουν ότι οι στρατιώτες είναι άπιστοι θα ενεργούσαν με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Ιμπραχίμ.

Όπως τόνισε, οι εικόνες αυτές ελήφθησαν από τις αρχές όταν οι αντικαθεστωτικοί τις αντάλλασσαν μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, επιτρέποντας έτσι στη λιβυκή κυβέρνηση να αναγνωρίσει την ταυτότητα των θυμάτων.