Ανώτερος ιρανός κληρικός δήλωσε σήμερα ότι δεν χρειάζεται να απαγχονιστούν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης διότι η επιρροή τους είναι ήδη ανύπαρκτη — υιοθετώντας μια ηπιότερη γραμμή η οποία αντανακλά την απροθυμία του καθεστώτος να κάνει μάρτυρες τους ηγέτες του Πράσινου κινήματος.

Ο επικεφαλής των προσευχών της Παρασκευής αγιατολάχ Αχμάντ Τζανατί, ο οποίος ηγείται του κρατικού Συμβουλίου των Φρουρών, δήλωσε: «σ’ αυτούς που ζητούν την εκτέλεσή τους, λέω ότι έχουν ήδη εκτελεστεί. έχουν χάσει όλη την αξιοπιστία και το κύρος τους, έχουν χάσει τα πάντα».

Εν τω μεταξύ, το Ιράν ζήτησε συγγνώμη από την Ισπανία για τη σύλληψη του προξενικού εκπροσώπου της στην Τεχεράνη, αποσοβώντας έτσι μια διπλωματική κρίση.  Η Ισπανία είχε απειλήσει να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ιράν, αν η Τεχεράνη δεν ζητούσε συγγνώμη για τη σύλληψη του Ινάσιο Πέρεθ-Κάμπρα, ο οποίος έκανε το λάθος να περπατά την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή όπου ήταν διεξαγόταν απαγορευμένη διαδήλωση της αντιπολίτευσης. Ο ισπανός διπλωμάτης κρατήθηκε  πάνω από τέσσερις ώρες πριν αφεθεί ελεύθερος.