Ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Ομαρ Σουλεϊμάν σε τηλεοπτική ομιλία του προς το Εθνος αμέσως μετά την ομιλία του Χόσνι Μουμπάρακ ανέφερε ότι δεσμεύεται να εκπληρωθούν τα αιτήματα του λαού μέσω διαλόγου που ήδη άρχισε και συμφώνησε να υπάρξει ένας «οδικός χάρτης» .

Τόνισε ότι η Αίγυπτος δεν πρέπει να οδηγηθεί στο χάος, υποσχέθηκε πως ο στρατός θα προστατεύσει «την επανάσταση των νέων» και προέτρεψε τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις δουλειές τους για να επιστρέψει και η χώρα στην ηρεμία. Επίσης κάλεσε το λαό «να αγνοήσει αυτούς που επιθυμούν να ταρακουνήσουν την Αίγυπτο και να προκαλέσουν χάος».

Ο Σουλεϊμάν συνέχισε λέγοντας: «είμαι έτοιμος να κάνω πάν το αναγκαίο για να διασφαλιστεί η ειρηνική μετάβαση εξουσίας σε αρμονία με το Σύνταγμα».

Ο Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε απόψε ότι μεταβιβάζει εξουσίες στον Σουλεϊμάν, αν και δεν διευκρίνισε ακριβώς ποιες θα είναι αυτές. Ωστόσο, ο αιγύπτιος πρέσβης στην Ουάσιγκτον δήλωσε στο CNN ότι ο Σουλεϊμάν είναι αυτή τη στιγμή «ντε φάκτο αρχηγός κράτους».