Δυσάρεστα είναι τα νεά για την Κέιτ Μίντλετον, η οποία ανακοίνωσε σε βίντεο που δημοσίευσε ότι βρίσκεται βρίσκεται σε αρχικά στάδια θεραπείας, καθώς έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Σε μαγνητοσκοπημένο της μήνυμα που ανήρτησε στα social media την Παρασκευή, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναφέρεται ότι έχει προχωρήσει σε επέμβαση στο Λονδίνο τον Ιανουάριο μετά τη διάγνωση.

«Η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη. Παρόλα αυτά, τα τεστ μετά την επέμβαση έδειξαν ότι υπήρχε καρκίνος. Η ιατρική μου ομάδα με συμβούλευσε να προχωρήσω σε χημειοθεραπείες και είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της αγωγής».

«Αυτό ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμένα και τον Ουίλιαμ και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το διαχειριστούμε με ιδιωτικότητα για το καλό της νεαρής μας οικογένειας. Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε ημέρα εστιάζοντας σε πράγματα που με βοηθούν να αναρρώσω τόσο στο μυαλό όσο και στο πνεύμα μου».

Μετά την πρώτη της επέμβαση τον Ιανουάριο ακολούθησε στα βρετανικά ΜΜΕ και τα social media ένας καταιγισμός από θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τι συμβαίνει στην πριγκίπισσα. Το Παλάτι παρέμεινε σιωπηλό σχετικά με την κατάσταση της υγείας της, κάτι που έβαλε «λάδι» στη «φωτιά» της φημολογίας.

Η εμμονή με την υπόθεση έφτασε στο ανώτερο σημείο της, όταν κατά τη διάρκεια της Ημέρας της Μητέρας, στις 10 Μαρτίου, δημοσιεύτηκε μια παλιότερη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον. Κάθε πτυχή της φωτογραφίας ήταν «πειραγμένη» κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και νέες φήμες.

Μια ημέρα αργότερα το Παλάτι του Κένσινγκτον, δημοσίευσε μια δήλωση της Κέιτ, η οποία υποστήριζε πως ήταν η ίδια που παραποίησε τη φωτογραφία «παίζοντας με τη διαμόρφωση». Παράλληλα

Από τότε φωτογραφίες και βίντεο της Κέιτ εμφανίζονται στα βρετανικά ταμπλόιντς, τροφοδοτώντας σταθερά τη συνωμοσιολογία και τις φήμες. Τον Φεβρουάριο και ο βασιλιάς Κάρολος είχε ανακοινώσει πως έχει διαγνωστεί με καρκίνο και έχει ξεκινήσει αγωγή.