Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή έξω από το σχολείο Marjory Stoneman Douglas, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο μαθητής ξυλοκοπήθηκε άγρια από μια συμμορία εφήβων, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο σχολείο σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 μια από τις φονικότερες τυφλές επιθέσεις. Δράστης ήταν ένας 19χρονος πρώην μαθητής, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά σκότωσε 17 ανθρώπους (14 μαθητές και τρεις καθηγητές) και τραυμάτισε άλλους τόσους.

Το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του μαθητή δημοσιεύθηκε από το TMZ. Η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, υπογράμμισε πως σημειώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι και πως όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο βρήκαν το παιδί κακοποιημένο στο πάρκινγκ.

Για το περιστατικό δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη συλλήψεις, ενώ η αστυνομία κάλεσε όποιον γνωρίζει κάτι να προσέλθει στις αρχές. Η διεύθυνση του σχολείου έστειλε μήνυμα προς τους γονείς των μαθητών, τονίζοντας πως αντιμετωπίζει με πολλή σοβαρότητα το περιστατικό.

«Αν και το πάρκινγκ δεν είναι ιδιοκτησία ή μέρος του σχολείου, η ασφάλεια των μαθητών μας είναι πάντα προτεραιότητά μας και συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου, για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό των εμπλεκομένων», αναφέρει η διεύθυνση στο ενημερωτικό της email και προσθέτει:

«Λόγω της ανοιχτής έρευνας, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το περιστατικό. Παρακαλούμε να υπενθυμίσετε στους μαθητές να ενημερώσουν τις αρχές, εάν γνωρίζουν το οτιδήποτε. Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας».