Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Ουαλία μετά από περιστατικό «σοβαρής επίθεσης» στο Aberfan, κοντά σε σχολείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι με θύμα μια 37χρονη έγκυο.

Το αποτέλεσμα ήταν οι αρχές να αποφασίσουν το κλείσιμο πολλών σχολείων το πρωί της Τρίτης, ενώ αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται στη σοβαρή επίθεση που έλαβε χώρα στο Moy Road, στο Aberfan, στο Merthyr λίγο πριν τις 9.10 π.μ. σήμερα το πρωί. Ένοπλοι αξιωματικοί βρίσκονται στην περιοχή και ζητάμε από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το περιστατικό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας που αναρτήθηκε στο Χ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, στο Κάρντιφ.

Ένα από τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Greenfield School, το οποίο είναι σχολείο για ΑΜΕΑ, στο Aberfan. Σε ανάρτησή του στο Χ, ο διευθυντής του σχολείου Rhiannon S. Davies ανέφερε: «Αγαπητοί γονείς και φροντιστές. Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα περιστατικό στο Aberfan. Θέλαμε απλώς να σας διαβεβαιώσουμε ότι προληπτικά διατηρούμε τους μαθητές ασφαλείς μέσα στο κτίριο και ότι όλες οι περιμετρικές πύλες είναι κλειδωμένες».

Το Trinity Childcare and Family Center επιβεβαίωσε επίσης ότι είχε κλείσει «προληπτικά». «Το Trinity Childcare and Family Center Ltd Aberfan βρίσκεται επί του παρόντος σε lockdown ως προληπτικό μέτρο λόγω ενός περιστατικού εντός της κοινότητας. Όλο το προσωπικό και τα παιδιά είναι ασφαλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, και το Δημοτικό Σχολείο Ynysown έκλεισε, με τους γονείς να λαμβάνουν μηνύματα που τους ενημερώνουν ότι όλα τα παιδιά είναι ασφαλή.