Από τα πληρωμένα μηνύματα που υποστηρίζουν τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι την προσέγγιση δημοφιλών χρηστών των social media που με τούς ζητάται να εκφράσουν δημόσια την υποστήριξή τους στο Ισραήλ με το… αζημίωτο, η εκστρατεία επηρεασμού της κοινής γνώμης έχει πάρει φωτιά.

Ο χρήστης του TikTok Γκάι Κρίστενσεν, με το όνομα @yourfavoriteguy και τους σχεδόν 3 εκ. ακολούθους, φέρεται να έγινε αποδέκτης ενός e-mail που ισχυρίζεται ότι εστάλη από μια ισραηλινή οργάνωση, η οποία του προσφέρει το ποσό των 5.000 δολαρίων για να υποστηρίξει το Ισραήλ.

@yourfavoriteguy

a Zionist organization just offered to pay me $5,000 to support Israel #freepalestine

♬ original sound – YourFavoriteGuy

Στο μήνυμα, στιγμιότυπο του οποίου μοιράστηκε με το κοινό ο Κρίστενσεν, αναφέρεται ότι «έχει πιστέψει τα ψέματα των λυσσασμένων σκύλων» καθώς έχει εκφράσει τη στήριξή του στον Παλαιστινιακό λαό. Σε ένα βίντεο που συνοδεύει το screenshot, ο TikToker επανεπιβεβαιώνει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη και χαρακτηρίζει την προσπάθεια εξαγοράς του «απολύτως αηδιαστική».

Αν και δεν μπορούν να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί, αρκετοί influencers έχει αναφέρει ότι προσεγγίστηκαν από φιλο-ισραηλινές ομάδες με το αίτημα να δηλώσουν δημόσια την υποστήριξή τους στο κράτος του Ισραήλ.