Ένας φοιτητής ιατρικής στο Ρότσεστερ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού για τη δολοφονία της συζύγου του. Ο Κόνορ Μπάουμαν, 30 ετών, φέρεται να δηλητηρίασε τη συζύγό του, Μπέτι με υγρή κολχικίνη τον Αύγουστο.

Η 32χρονη γυναίκα, άφησε την τελευταία της πνοή στις 20 Αυγούστου σε νοσοκομείο της Μινεσότα τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγής της με στομαχικές διαταραχές. Τα αρχικά συμπτώματα της 32χρονης παρέπεμπαν σε δηλητηρίαση από φαγητό, με την πάροδο των ημερών, όμως, η κατάστασή της επιδεινωνόταν, πριν τελικά παρουσιάσει καρδιακά προβλήματα, υγρό στους πνεύμονες και οργανική ανεπάρκεια. Πέθανε λίγες μέρες αργότερα, στις 20 Αυγούστου.

Ο Μπάουμαν είπε ότι η σύζυγός του έπασχε από μια σπάνια ασθένεια – την αιμοφαγοκυτταρική λεμφοϊστιοκυττάρωση “HLH” – και ανέφερε την αιτία θανάτου ως «αιφνίδια έναρξη αυτοάνοσης και μολυσματικής ασθένειας», αλλά οι εξετάσεις δεν κατέληξαν στο συμπέρασμα…

Ο Μπάουμαν ζήτησε να αποτεφρωθεί «αμέσως» η Μπέτυ και επέμεινε ότι ο θάνατός της προήλθε από φυσικά αίτια. Προσπάθησε να ακυρώσει την αυτοψία και αναρωτιόταν εάν η τοξικολογική ανάλυση θα ήταν «πιο εμπεριστατωμένη» από την τυπική και ήθελε μια λίστα με τις εξετάσεις, μεταδίδει το Fox9.

Το Νοτιοανατολικό Ιατροδικαστικό Γραφείο επικοινώνησε με την αστυνομία σχετικά με τον ύποπτο θάνατο μετά τη συνομιλία τους με τον Μπάουμαν και ενημερώθηκε ότι αυτός και η σύζυγός του είχαν προβλήματα γάμου. H Μπέτι ήταν φαρμακοποιός και οι ερευνητές έμαθαν ότι ο Μπάουμαν πήγε σε σχολή φαρμακείου στο Κάνσας και εργαζόταν στον έλεγχο δηλητηριάσεων και μετά φοιτούσε στην ιατρική σχολή. Το ζευγάρι είχε χωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς ο Μπάουμαν είχε χρέος, αλλά είπε ότι θα λάμβανε 500.000 δολάρια από την ασφάλιση ζωής από τον θάνατο της Μπέτι που φέρεται να σχετίζεται με την HLH.

Ωστόσο, κάποιοι που γνώριζαν την Betty την περιέγραψαν ως «υγιή άνθρωπο». Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι η Betty άρχισε να αισθάνεται άρρωστη στις 16 Αυγούστου, νομίζοντας ότι οφειλόταν σε μια νύχτα που έπινε στο σπίτι με τον Bowman και ότι κατανάλωσε ένα μεγάλο ανάμεικτο ποτό smoothie. Ενώ ήταν στο νοσοκομείο, η Betty παραχώρησε στον Bowman πρόσβαση στα αρχεία υγείας της. Αλλά με τα διαπιστευτήριά του από την ιατρική σχολή, συνέχισε να κοιτάζει τα αρχεία της μέρες μετά τον θάνατό της και μάλιστα έκανε τροποποιήσεις, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

Ο 30χρονος γιατρός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου την 1η Νοεμβρίου.