Συναγερμός σήμανε σε εβραϊκή συναγωγή, γιατί λίγες μέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς, εθεάθησαν έξω από το κτίριο δύο έφηβοι που κρατούσαν ένα αεροβόλο τουφέκι και φέρεται να πυροβόλησαν στον αέρα.

Σύμφωνα με την New York Post, η αστυνομία έλαβε κλήση για πυροβολισμούς έξω από την συναγωγή Congregation B’nai Yosef του Μπρούκλιν περίπου στις 7:40 μ.μ. την Τετάρτη (11/10). Μόλις έφτασαν, οι έφηβοι ξεκίνησαν να τρέχουν, όμως οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν και τους συνέλαβαν.

Στη συνέχεια, διαπίστωσαν πως είχαν πυροβολήσει με το αεροβόλο στον αέρα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ φέρεται πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή έγκλημα μίσους.

Οι αρχές λοιπόν, εκτιμούν ότι οι έφηβοι έπαιζαν, αλλά εμφανίστηκαν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή, αφού υπάρχουν φόβοι για χτυπήματα κατά των Εβραίων, μετά την αναζωπύρωση του Μεσανατολικού.

Χαρακτηριστικά, το themessenger.com αναφέρει πως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, δήλωσε μετά τις επιθέσεις της Χαμάς ότι «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση…Μην υποτιμάτε τους μοναχικούς λύκους, ειδικά τους ανθρώπους που ριζοσπαστικοποιούνται στο διαδίκτυο».