Ρωσική πυραυλική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσε τον τραυματισμό εννέα άλλων σήμερα το πρωί στη νότια ουκρανική πόλη Κρίβι Ριχ, ανακοίνωσε ο εκεί περιφερειακός κυβερνήτης, ενώ από περιφερειακούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους έγινε επίσης γνωστό πως η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε τα 16 από τα 20 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Σαχίντ» που απογειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τη Ρωσία για να πραγματοποιήσουν την πέμπτη γι’ αυτή την εβδομάδα επίθεση εναντίον της νότιας περιφέρειας της Οδησσού.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Λισάκ δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram πως ο ρωσικός πύραυλος έπληξε στην Κρίβι Ριχ ένα διοικητικό κτίριο. Εξάλλου ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ γνωστοποίησε, επίσης μέσω της εφαρμογής Telegram, πως «στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι τρομοκράτες επιτέθηκαν για πέμπτη φορά αυτή την εβδομάδα στην περιφέρεια της Οδησσού». Η στρατιωτική διοίκηση του Νότου ανακοίνωσε πως 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια της Οδησσού και άλλα δύο στην περιφέρεια του Μικολάιφ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα drones είχαν απογειωθεί από τη Ρωσία και από την Κριμαία, η οποία καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014. Ο Κίπερ δήλωσε ότι υπέστη ζημιές από συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους ένα κτίριο στο οποίο δεν υπήρχαν κατοικίες, αλλά δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν ανέφερε θύματα στην περιφέρεια της Οδησσού. Περιφερειακοί αξιωματούχοι έκαναν γνωστό πως η Ρωσία επιτέθηκε επίσης με πυραύλους στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Ζαπορίζια και στη βορειοανατολική περιφέρεια του Σούμι, προκαλώντας τον τραυματισμό ανθρώπων.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν πως δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην περιφέρεια του Σούμι και δημοσιοποίησαν βίντεο, στο οποίο εικονίζονται διασώστες να ανασύρουν μια τραυματισμένη γυναίκα από τρύπα που προκλήθηκε από έκρηξη. Οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν πως η 65χρονη γυναίκα και ένας 70χρονος διασώθηκαν και πως το διώροφο κτίριο, στο οποίο διέμεναν, υπέστη ζημιές, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις τελευταίες επιθέσεις.