Η διακόσμηση των τοίχων του σπιτιού σας είναι σαν να προσθέτετε αξεσουάρ στα ρούχα σας. Είναι η τελευταία πινελιά που θα αναβαθμίσει τη συνολική εμφάνιση. Αλλά το πώς ακριβώς θα τους διακοσμήσετε, αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Επειδή καταλαβαίνουμε πόσο αγχωτική μπορεί να αποδειχθεί η διακόσμηση του σπιτιού, βρήκαμε στο marthastewart.com τους 10 καλύτερους τρόπους για να «ντύσετε» τα άδεια σημεία των τοίχων σας. Θέλετε να μεγαλώσετε τον χώρο προσθέτοντας καθρέφτες ή να δημιουργήσετε μια μικρή γκαλερί βάζοντας πολλά έργα τέχνης; Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας, οι παρακάτω ιδέες θα σας δώσουν την έμπνευση που χρειάζεστε.

1. Βάλτε τον χάρτη του αγαπημένου σας μέρους

Είτε επιλέξετε έναν παλιό χάρτη της γενέτειράς σας, είτε έναν οδηγό για το σύστημα του μετρό της αγαπημένης σας πόλης, είτε τον προορισμό που περάσατε το μήνα του μέλιτος, ένας χάρτης χαρίζει μία προσωπική πινελιά στον τοίχο.

2. Κρεμάστε φυτά εσωτερικού χώρου

Μια σειρά από επιτοίχιες γλάστρες θα σας επιτρέψει να φέρετε το έξω μέσα και να συνδεθείτε με τη φύση.

3. Προσθέστε ταπετσαρία

Μια ταπετσαρία με τροπικά σχέδια σε ένα μοντέρνο σαλόνι είναι μια εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή ταπετσαρία. Θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται ανανεωμένος, ακόμα και χωρίς να αλλάξετε κάτι άλλο.

Σαλόνι

4. Φτιάξτε μια σύνθεση με καθρέφτες

Τις προηγούμενες χρονιές, είδαμε τους τοίχους να στολίζονται με κάδρα σε διάφορα μεγέθη. Φέτος αντικαθιστούμε τα κάδρα με καθρέφτες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, με διαφορετικές (αλλά συνδυασμένες μεταξύ τους) κορνίζες, οι οποίες θα γεμίζουν τον τοίχο ενώ θα προσθέσουν βάθος στον χώρο. Φυσικά, μια εξίσου υπέροχη ιδέα είναι να βάλετε σε κάποιο κεντρικό σημείο έναν πολύ μεγάλο καθρέφτη.

Σαλόνι

5. Κορνιζάρετε διάφορα υφάσματα

Αν αγαπάτε τη μόδα, τότε μπορείτε να κορνιζάρετε διάφορα υφάσματα, όπως κάποιο κομμάτι από μια vintage κουβέρτα ή και αποκόμματα ρούχων με τα αγαπημένα σας σχέδια για να δημιουργήσετε μια προσωπική γκαλερί από όμορφα υφάσματα. Μια ακόμα ωραία ιδέα είναι να ντύσετε τον τοίχο σας με μακραμέ.

Διακόσμηση τοίχου

6. Δημιουργήστε αντιθέσεις για να αναδείξετε τα έργα τέχνης σας

Ένας τοίχος βαμμένος σε navy blue θα μπορούσε να γεμίσει ένα μικρό δωμάτιο. Αν όμως σε αυτόν προσθέσετε τα αγαπημένα σας έργα τέχνης πλαισιωμένα σε χρυσές κορνίζες, τότε θα έχετε φτιάξει ένα καταπληκτικό σημείο στο σπίτι σας.

Σαλόνι

7. Συνδυάστε τα αγαπημένα σας αντικείμενα με πίνακες

Μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο σας διακοσμητικά που έχουν συναισθηματική αξία για εσάς, συνδυασμένα με πίνακες που ήδη έχετε στους τοίχους σας. Η ασύμμετρη διάταξη και τα μικτά υλικά στη διάταξη του τοίχου θα αναδείξουν τα έπιπλά σας.

Κουζίνα

8. Τοποθετήστε κενές κορνίζες

Οι τοίχοι στις γκαλερί είναι σχεδιασμένοι για να αναδεικνύουν ό,τι βρίσκεται μέσα στις κορνίζες. Αν θέλετε να κάνετε την ανατροπή, μπορείτε να προσθέσετε κενές κορνίζες στον τοίχο, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και να τις βάψετε σε έντονα χρώματα. Έτσι θα τις μετατρέψετε σε τέχνη! Μπορούν να γεμίσουν ακόμα και τον λευκό σας τοίχο.

Κορνίζες

9. Μετατρέψτε τις αγαπημένες φωτογραφίες σας σε έργο τέχνης

Σίγουρα έχετε αγαπημένες φωτογραφίες. Εκείνη που σας θυμίζει τις καλοκαιρινές διακοπές στα Κουφονήσια. Ή αυτή που τραβήξατε στην εκδρομή σας στο Μιλάνο. Σκεφτείτε να τη μετατρέψετε σε poster και να την κάνετε κεντρικό κομμάτι του σπιτιού σας, για να σκέφτεστε πάντα τις όμορφες στιγμές που περάσατε. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο κάδρο γεμάτο με polaroids και να το κρεμάσετε στο σαλόνι σας. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε και μια σύνθεση με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες.

Κορνίζες

10. Παίξτε με τη λογική του mix & match

Συνδυάστε δύο διαφορετικές ιδέες από την παραπάνω λίστα. Μπορείτε να προσθέσετε καθρέφτες στην όμορφη ταπετσαρία που βάλατε στο σαλόνι σας ή να βάλετε τις κορνίζες με τα υφάσματα σε έντονα βαμμένους τοίχους.