Υπάρχουν διάφορα κόλπα για να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκεί περισσότερο, και ποιος το ξέρει αυτό καλύτερα από τους ειδικούς στα νύχια;

Η Vogue India αποκαλύπτει τα μυστικά των ειδικών του χώρου με συμβουλές και κόλπα για το πώς να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο.

Επιλέξτε ένα στρογγυλό ή οβάλ σχήμα

Μανικιούρ ombre

Τα νύχια σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα με μικρό ή μεσαίο μήκος είναι προτιμότερα για να διατηρείται ένα μανικιούρ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μειώνει την πιθανότητα ζημιάς, σχισίματος των νυχιών, αποκόλλησης ή ξεφλουδίσματος.

Αποφύγετε την υπερβολική επαφή με το νερό

Μην βυθίζετε τα χέρια σας στο μπολ με το νερό του μανικιούρ για περισσότερο από 4-5 λεπτά. Το νερό διαστέλλει τα νύχια τα οποία συρρικνώνονται στο κανονικό τους μέγεθος και σχήμα κατά το στέγνωμα. Εάν το βερνίκι νυχιών εφαρμόζεται χωρίς να στεγνώσει εντελώς το στρώμα των νυχιών, μπορεί να οδηγήσει σε σκασίματα του βερνικιού.

Επιλέξτε το χρώμα σας με σύνεση

Μανικιούρ με ροζ βερνίκι

Αποφύγετε να επιλέγετε χρώματα που χρειάζονται πολλαπλές στρώσεις. Όταν ξεπερνάτε τις 1-3 στρώσεις βερνικιού -εκτός από τη βασική και την τελική στρώση- καθιστά το βερνίκι σας πιο επιρρεπές στο σπάσιμο.

Βουτήξτε τα φρεσκομακιγιαρισμένα νύχια σας σε παγωμένο νερό

Αν δεν έχετε τη λοσιόν που βοηθάει τα νύχια σας να στεγνώσουν γρήγορα, βουτήξτε τα σε παγωμένο κρύο νερό για 3-4 λεπτά. Αυτό σκληραίνει το σμάλτο και επιταχύνει το χρόνο στεγνώματος.

Εφαρμόστε το topcoat πάνω από την άκρη των νυχιών σας

topcoat νυχιών

Το βερνίκι νυχιών τείνει να αρχίζει να σπάει από την επάνω άκρη των νυχιών. Για να το αποφύγετε αυτό, εφαρμόστε κανονικά το βερνίκι σας και μετά την 1η στρώση σφραγίστε με ένα τελικό top coat για να το προστατεύσετε και να διατηρήσετε το βερνίκι σας για περισσότερο χρόνο. Εφαρμόστε το ξανά μετά από 2-3 ημέρες για να ανανεώσετε την λάμψη των νυχιών σας.

Μην αφήνετε το βερνίκι νυχιών σας να αγγίζει τα πετσάκια σας

Το βερνίκι σας δεν πρέπει να ακουμπάει στα πετσάκια ή στο δέρμα, καθώς σπάει τη σφραγίδα του βερνικιού και ξεκολλάει εύκολα. Σπρώξτε πίσω τα πετσάκια πολύ απαλά πριν από την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών.