Κάθε φορά που ανοίγετε το TikTok ή το Instagram, υπάρχει κάποια νέα μόδα που υπόσχεται να σας βοηθήσει να χάσετε γρήγορα κιλά -ένα νέο ρόφημα σε σκόνη, κάποια μυστικά για τη διατροφή σας και άλλα παραδείγματα που υπόσχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, σύμφωνα με το goodhousekeeping.com, τα περισσότερα από αυτά δεν δουλεύουν, και αν δουλεύουν, σίγουρα δεν είναι υγιεινά. Υπάρχουν, όμως, πολλοί έξυπνοι τρόποι για να χάσετε βάρος, αν αυτός είναι ο απώτερος στόχος σας, όπως η κατανάλωση πολλών φρέσκων φρούτων και λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, πρωτεϊνών και υγιεινών λιπαρών, εκτός από την άσκηση και την άφθονη ξεκούραση.

Η ενυδάτωση, επίσης, είναι ένα άλλο κλειδί. Ενώ το νερό είναι πάντα το καλύτερο, τα μη ζαχαρούχα ποτά αποτελούν καλή επιλογή όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Ανάμεσα στα οποία και το πράσινο τσάι.

Μπορεί το πράσινο τσάι να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι από μόνο του είναι μια εξαιρετική επιλογή ροφήματος χωρίς ζάχαρη, και ενώ δεν αποτελεί υποκατάστατο ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, έχει κάποιες ιδιότητες ως προς την απώλεια βάρους που δεν έχει το κανονικό νερό.

«Σίγουρα δεν είναι πανάκεια, αλλά αν σας αρέσει η γεύση του και σας αρέσει να το πίνετε, μερικά φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά μπορούν να σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε μια υγιεινή διατροφική ρουτίνα και μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε σταδιακά βάρος», λέει η διαιτολόγος Stefani Sassos στο Good Housekeeping.

Πράσινο τσάι: Οι τρόποι με τους οποίους βοηθάει να χάσετε βάρος

Πράσινο τσάι

Μπορεί να υποστηρίξει τον υγιή μεταβολισμό. «Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η καφεΐνη και οι κατεχίνες (ένας τύπος πολυφαινόλης) που βρίσκονται στο πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσουν στη μέτρια απώλεια βάρους, πιθανότατα επειδή αυξάνουν το μεταβολικό σας ρυθμό», εξηγεί η διαιτολόγος Stefani Sassos. Ο μεταβολικός σας ρυθμός είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίει το σώμα σας κάνοντας συνηθισμένα, καθημερινά πράγματα, όπως η μαγειρική για παράδειγμα.

Η προπόνησή σας μπορεί να πάρει μια ώθηση: Ένας συνήθεια που μπορεί να δείτε να γίνεται όλο και πιο έντονη με την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού είναι η γυμναστική σας. «Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που ενεργοποιεί το νευρικό σας σύστημα και είναι ένα εργογενετικό βοήθημα», λέει η Sassos, οπότε πίνοντας πράσινο τσάι πριν από τη γυμναστική σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποδώσετε ελαφρώς καλύτερα. Αλλά μην το παρακάνετε: «Οι έρευνες υποστηρίζουν σταθερά ότι η καφεΐνη έχει θετικό ρόλο στη σωματική απόδοση, αλλά δεν επηρεάζει όλους το ίδιο και οι υψηλές δόσεις καφεΐνης μπορεί να είναι επικίνδυνες και να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως άγχος ή στομαχικές διαταραχές», επισημαίνει η Sassos.

Μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη ζάχαρη: Η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους σαμποτέρ για τη συνολική υγεία. Η ένταξη ροφημάτων χωρίς ζάχαρη και θερμίδες, όπως το πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη, στο διατροφολόγιό σας μπορεί να προάγει μακροπρόθεσμα την υγιή απώλεια βάρους, λέει η Sassos.