Η επιδερμίδα μας έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Παρακάτω σας δείχνουμε τον τρόπο για το πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας μια πολύ θρεπτική λοσιόν σώματος στο σπίτι.

Υλικά:
– 22 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο νερό
– 16 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο (σε υγρή μορφή, όχι στερεά έλαια τύπου βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας)
– 1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας τριμμένο
– 1 κουταλάκι του καφέ borax
– 40 σταγόνες αιθέριο έλαιο

Πώς τη φτιάχνουμε
– Χρειαζόμαστε 2 σκεύη πυρέξ που προηγουμένως θα τα έχουμε αποστειρώσει σε καυτό νερό, ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, κουταλάκια του καφέ, ένα ανοξείδωτο μικρό «σύρμα αυγών» ή μίξερ χειρός.

– Στο ένα πυρέξ βάζουμε το τριμμένο κερί και λάδι και στο άλλο σκεύος βάζουμε το νερό και το βόρακα. Γεμίζουμε το τηγάνι κατά το 1/3 με νερό, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και τοποθετούμε σ’ αυτό τα δύο σκεύη.

– Περιμένουμε να λειώσει καλά το κερί και ανακατεύουμε σχολαστικά τα υλικά για να ενοποιηθούν. Μόλις ζεσταθεί το νερό ανακατεύουμε για διαλυθεί ο βόρακας και να ενοποιηθούν τελείως τα υλικά.

– Αποσύρουμε τα σκεύη από το τηγάνι και αφήνουμε να γίνουν χλιαρά (37 βαθμοί), στη θερμοκρασία περίπου του σώματος. Είναι σημαντικό και τα δύο μείγματα να έχουν την ίδια θερμοκρασία.

– Σ’ αυτό το σημείο ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέσα στο σκεύος με το λάδι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να έχουμε μια λεπτόρρευστη λοσιόν. Δεν είναι αναγκαίο να προσθέσουμε όλο το νερό, αλλά τόσο ώστε να πάρουμε την υφή που μας ικανοποιεί. Τη διαδικασία αυτή μπορούμε να την κάνουμε στο μίξερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η λοσιόν να κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε καλά.

Κάτι ακόμη:
– Τo αποσταγμένο νερό μπορεί να αντικατασταθεί από έγχυμα βοτάνων ή ανθόνερο.

– Το φυτικό έλαιο θα το διαλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός μας: λάδι από σπόρους σταφυλιού για τις λιπαρές επιδερμίδες, αμυγδαλέλαιο ή jojoba για όλους τους τύπους, λάδι αβοκάντο ή σιτέλαιο για ξηρές και ώριμες επιδερμίδες.

– Επιλέγουμε το ή τα αιθέρια έλαια σύμφωνα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις.

Πηγή: beautyelixirs