Οι περισσότεροι διαιτολόγοι θα συμφωνούσαν ότι η απώλεια βάρους είναι σχεδόν πάντα μια εκνευριστική διαδικασία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το να ακολουθείς μια δίαιτα ενώ παράλληλα ακολουθείς μια κοινωνική ζωή μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο. Αν αισθάνεστε ότι κάνετε όλα τα πράγματα σωστά στο ταξίδι σας για την απώλεια βάρους και παρόλα αυτά δεν επιτυγχάνετε θετικά αποτελέσματα, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις λόγους για τους οποίους δυσκολεύεστε να χάσετε κιλά, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο eatthis.com οι Nutrition Twins -Tammy Lakatos Shames και Lyssie Lakatos.

Κόβετε εντελώς τους υδατάνθρακες

Φαγητό με υδατάνθρακες

Μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι όλοι οι υδατάνθρακες είναι κακοί όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι η αλήθεια! Το θέμα είναι απλώς να επιλέγετε τους σωστούς υγιεινούς υδατάνθρακες για να τους εντάξετε στα γεύματά σας.

«Οι υδατάνθρακες είναι το καύσιμο για τον εγκέφαλο και τους μυς σας και όταν τους κόβετε, δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεστε εξαντλημένοι και να έχετε έντονη επιθυμία για υδατάνθρακες ή ζάχαρη, καθώς ο εγκέφαλος και το σώμα σας χρειάζονται μια γρήγορη αναζωογόνηση. Αυτό συχνά οδηγεί σε αδηφαγία με τα ίδια τα τρόφιμα που προσπαθείτε να αποφύγετε», εξηγούν οι Nutrition Twins.

Για να αποτρέψετε αυτό το φαινόμενο, προσέξτε πώς αισθάνεστε όταν κόβετε τους υδατάνθρακες από ένα γεύμα. Αισθάνεστε κόπωση αργότερα ή αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεσπάσετε σε αδηφαγία; «Αν ναι, κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να συμπεριλάβετε μια μικρή ποσότητα υγιεινών υδατανθράκων σε κάθε γεύμα», προτείνουν οι Nutrition Twins. «Ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε λίγο για να προσδιορίσετε τις προσωπικές σας ανάγκες, αλλά για παράδειγμα, ξεκινήστε με μισή μερίδα βρώμης, καστανό ρύζι, γλυκοπατάτα ή κινόα ανά γεύμα, καθώς αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να κάνει το κόλπο».

Αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε κουρασμένοι ή/και να πέφτετε σε υπερκατανάλωση τροφών μετά, αυξήστε λίγο περισσότερο την πρόσληψη υδατανθράκων μέχρι να βρείτε τη σωστή ποσότητα που λειτουργεί.

Καταναλώνετε εν αγνοία σας ύπουλα επιπλέον θερμίδες

Κρασί

Είναι σημαντικό να τρώτε με έλλειμμα θερμίδων όταν χάνετε βάρος, δηλαδή να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε. Ορισμένες θερμίδες, όμως, μπορεί να είναι αρκετά ύπουλες, όπως το αλκοόλ και ο πρωινός σας καφές. Ακόμη και οι χυμοί φρούτων που εμφανίζονται ως «υγιεινοί», αν δεν είναι φυσικοί, μπορεί να είναι γεμάτοι με επιπλέον θερμίδες και ζάχαρη. Είναι σημαντικό, λοιοπόν, να γνωρίζετε τι περιέχουν όλα όσα τρώτε -και πίνετε.

Επιλέγετε σνακ που δεν σας ικανοποιούν

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους όταν επιλέγετε για σνακ πατατάκια λαχανικών, φρέσκα φρούτα ή κουλούρια και αποφεύγετε τα ανθυγιεινά μπισκότα, τσιπς ή γλυκά. Αλλά δυστυχώς, αυτές οι επιλογές θα σας κάνουν να αισθάνεστε πεινασμένοι λίγο αφότου τα καταναλώσετε και έπειτα να επιθυμείτε περισσότερα.

Για να το αποφύγετε αυτό, οι Nutrition Twins προτείνουν: «Φροντίστε να συμπεριλαμβάνετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες όταν τρώτε σνακ. Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη για να αισθάνεστε ικανοποιημένοι και βοηθούν να προκληθεί σταδιακή άνοδος του σακχάρου στο αίμα, αποτρέποντας τις ενεργειακές πτώσεις που προκαλούν λιγούρες».

Σκεφτείτε να απολαύσετε φιστίκια για το επόμενο σνακ σας, τα οποία οι Nutrition Twins χαρακτηρίζουν «ιδανική φυτική πηγή πλήρους πρωτεΐνης και καλή πηγή φυτικών ινών». Και σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell, τα φιστίκια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, τα οποία «είναι σούπερ σταρ στην τιθάσευση της φλεγμονής που δυσκολεύει την απώλεια βάρους».