Πολλά πράγματα που μπορούν να αποπροσανατολίσουν την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους συμβαίνουν αργά το βράδυ, είτε πρόκειται για την απόλαυση μερικών ακόμη κοκτέιλ μετά το δείπνο είτε για τη στάση σε κάποιο φαστ φουντ στο δρόμο για το σπίτι από τη δουλειά. Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη της σωστής νυχτερινής ρουτίνας μπορεί να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην πρόοδο της απώλειας βάρους σας.

«Με την τήρηση μιας νυχτερινής ρουτίνας, αφήνετε στον εαυτό σας λιγότερο χρόνο για να διακόψετε κατά λάθος το σερί της δίαιτάς σας», λέει στο eatthis.com ο Mike Bohl, πιστοποιημένος προσωπικός γυμναστής και διατροφολόγος.

Δείτε παρακάτω, λοιπόν, τρεις απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε περισσότερο βάρος.

Μην τρώτε πολύ αργά

Ζεστό φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων

«Ανεξάρτητα από την ώρα που τρώτε, το σώμα σας θα πρέπει να επεξεργάζεται τις θερμίδες με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, οι άνθρωποι που τείνουν να τρώνε αργότερα μέσα στη νύχτα τείνουν, επίσης, να τρώνε πιο θερμιδογόνα τρόφιμα ή μπορεί να τρώνε όχι επειδή πεινάνε, αλλά επειδή βαριούνται», εξηγεί ο Bohl.

«Το να αποφεύγετε να τρώτε αργά το βράδυ πριν από τον ύπνο είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε επιπλέον θερμίδες που δεν χρειάζεστε πραγματικά».

Προσέξτε το σνακ που θα φάτε

Γαλακτοκομιακά προϊόντα σε σούπερ μάρκετ

Αν έχετε όρεξη για ένα σνακ πριν τον ύπνο, βεβαιωθείτε ότι περιέχει πρωτεΐνη καζεΐνης, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

«Η πρωτεΐνη καζεΐνης είναι πιο αργής πέψης, οπότε ένα σνακ πριν από τον ύπνο μπορεί να δώσει στο σώμα σας πρωτεΐνη που μπορεί να χρησιμοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την αποκατάσταση και την οικοδόμηση των μυών», τονίζει ο Dr. Bohl.

Ασκηθείτε -αλλά χρονομετρήστε το σωστά

Αν γυμνάζεστε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου σας, μπορεί να δυσκολευτείτε να πέσετε για ύπνο. Όμως, ο Dr. Bohl λέει ότι το ανθρώπινο σώμα συνεχίζει να καίει θερμίδες κατά τις ώρες που ακολουθούν την προπόνηση.

«Έτσι, αν χρονομετρήσετε σωστά την άσκησή σας (όπως μια προπόνηση αργά το απόγευμα ή ένας βραδινός περίπατος), θα συνεχίσετε να καίτε επιπλέον θερμίδες μέχρι την ώρα του ύπνου σας», προσθέτει.