Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα με τον ύπνο, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής περιεκτικότητας σε ορισμένες βιταμίνες. Σύμφωνα με το Bustle, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι σημαντικά για όλες τις λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου.

«Όταν πρόκειται για ξεκούραστο ύπνο, ορισμένες ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών (χαμηλά επίπεδα, αλλά όχι αρκετά για να θεωρηθούν πραγματική ανεπάρκεια) μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο», δήλωσε ο Robin Foroutan, MS, RDN, διαιτολόγος διατροφολόγος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

Ύπνος: Η βιταμίνη που χρειάζεστε εάν έχετε προβλήματα με τον ύπνο

Ύπνος

Μπορεί να έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, λοιπόν, εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε σχετικά εύκολα, αναφέρει το healthdigest.com. Περίπου το 41% των Αμερικανών δεν λαμβάνει αρκετή βιταμίνη D και τα χαμηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης μπορούν να οδηγήσουν σε διαταραχές ύπνου.

Η χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορεί, επίσης, να δυσκολέψει τον ύπνο, επειδή η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του στρες. Μπορεί, επίσης, να ευθύνεται η έλλειψη ασβεστίου για την δυσκολία σας να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα. «Η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου σχετίζεται με δυσκολία στον ύπνο», είπε ο Foroutan. «Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το ασβέστιο βοηθά τον εγκέφαλό μας να χρησιμοποιήσει το αμινοξύ τρυπτοφάνη για να παράγει μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου μας».

Πράγματα που συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε

Μεσημεριανός ύπνος

Ο καλός ύπνος κάθε βράδυ είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του σώματος και του μυαλού μας. Η μελατονίνη, μια ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης, απελευθερώνεται καθώς προετοιμαζόμαστε για ύπνο και βοηθά στο να κρατάμε το σώμα μας νοκ άουτ μέχρι να έρθει η ώρα να ξυπνήσουμε, όταν αρχίζει να φεύγει από το σύστημά μας, εξηγεί το Sleep Foundation. Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (HGH) ενεργοποιείται σε όλο μας το σώμα ενώ κοιμόμαστε και επιτρέπει στους μύες, τα οστά και τους ιστούς μας να αναγεννηθούν. Συμβάλλει, επίσης, στην ανανέωση των κυττάρων και σε οποιαδήποτε φυσική επούλωση μέσα ή πάνω στο σώμα, όπως η επούλωση πληγών και κοψιμάτων.

Ύπνος

Ο ύπνος επιτρέπει, επίσης, στο σώμα και τον εγκέφαλό μας να ξεκουραστεί και να επαναφορτιστεί μετά από μια κουραστική μέρα σκληρής δουλειάς. «Πολλά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα επηρεάζονται από τον ύπνο», δήλωσε στο Health ο Raymonde Jean, MD, διευθυντής ιατρικής ύπνου και αναπληρωτής διευθυντής εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο St. Luke’s-Roosevelt Hospital Center στη Νέα Υόρκη. «Αν κοιμάσαι καλύτερα, μπορείς σίγουρα να ζήσεις καλύτερα. Είναι αρκετά ξεκάθαρο», συμπλήρωσε.