Η industrial glam αισθητική είναι μια σπουδή στις αντιθέσεις. Παλιό και νέο. Σκληρό και μαλακό. Αρρενωπό και θηλυκό. Ένα twist της βιομηχανικής διακόσμησης -γνωστή για τις μεταλλικές της πινελιές, τις ευθείες γραμμές, τα βαθιά ουδέτερα χρώματα και τις νύξεις στη vintage τεχνολογία- το industrial glam αντλεί έμπνευση από πιο πολυτελείς και λαμπερές αισθητικές που έχουν τις ρίζες τους στο παλιό Χόλιγουντ, τη λάμψη και τη γοητεία της δεκαετίας του 1970 και το δράμα ιστορικών εποχών όπως το γαλλικό επαρχιακό στυλ και το Queen Anne Style.

Σύμφωνα με το Polished Habitat, το industrial glam συγκεντρώνει διάφορες αντίθετες επιρροές, όπως το Art Deco, το Hollywood Regency και το σύγχρονο loft style, για να δημιουργήσει δωμάτια που είναι γεμάτα με γυναικεία vibes του uptown και αρσενική αισθητική του downtown.

Αν αυτή η αισθητική σας εκφράζει, δείτε επτά τρόπους με τους οποίους μπορείτε να την ενσωματώσετε στο σπίτι σας.

Γίνετε δημιουργικοί με το φωτισμό

Ένα καθοριστικό στοιχείο των συστημάτων βιομηχανικού σχεδιασμού, ο φωτισμός παίζει βασικό ρόλο στον καθορισμό του τόνου ενός χώρου. Οι λάμπες Edison ή τα βιομηχανικά φωτιστικά σε κορδόνια είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός με πιο μαλακά στοιχεία, όπως μαξιλάρια και ριχτάρια με πλούσια υφή. Εναλλακτικά, ένα πιο αρρενωπό δωμάτιο μπορεί να αποκτήσει αμέσως μια δόση αίγλης με έναν υπερβολικό κρυστάλλινο πολυέλαιο.  

Περίτεχνα στοιχεία

Ένας υπέροχα σκαλισμένος επίχρυσος καθρέφτης σε έναν πέτρινο τοίχο με υφή σε ένα δωμάτιο σε στιλ λοφτ που λούζεται από το φως του ήλιου ή η παλιομοδίτικη αίσθηση ενός βικτοριανού σαλονιού, μαζί με τον περίτεχνο περλέ πολυέλαιο του, αντιπαραβάλλονται με τις πιο βιομηχανικές ρίζες του χώρου με όμορφα αποτελέσματα.

Αρσενικό και θηλυκό

Το industrial glam είναι ένας συνδυασμός αρρενωπών λεπτομερειών όπως μέταλλο, πέτρα και τούβλα με πιο θηλυκά υλικά όπως λινό, βελούδο και φυσικά στοιχεία. Ένας μαλακός και φιλόξενος καναπές με μαξιλάρια και ριχτάρια είναι μια άνετη αντίθεση με το εκτεθειμένο φόντο από τούβλα, ξύλο και πέτρα. Ομοίως, τα τραπεζάκια του καφέ από πέτρινη πλάκα χρησιμεύουν ως νεύμα στη σκληρή πέτρα, αλλά σε πιο στρογγυλά, πιο οργανικά και πλούσια σχήματα.

Υφές

Οι industrial glam χώροι χρησιμοποιούν ατελείωτες υφές. Μην φοβάστε, λοιπόν, να δοκιμάσετε συναρπαστικές αντιπαραθέσεις σε υφάσματα και υφές σε απλά δωμάτια που υιοθετούν μια βιομηχανική μυσταγωγία. 

Έντονο μαύρο

Ένα από τα πιο καυτά χρώματα που υποστηρίζουν το industrial glam, οι μαύρες βαμμένες επιφάνειες είναι συχνά ένα τέλειο χρώμα που μιλάει ταυτόχρονα για λάμψη και βιομηχανικό σικ, ειδικά όταν συνδυάζεται με πιο οργανικά στοιχεία όπως το ξύλο.

Το παλιό συναντά το νέο

Οι βιομηχανικοί glam εσωτερικοί χώροι συχνά αναμειγνύουν παλιές και νέες πινελιές, συμπεριλαμβανομένων αναφορών στην vintage τεχνολογία, όπως φωτισμός, φωτογραφικές μηχανές, γραφομηχανές, με άλλα πιο κομψά στοιχεία, όπως μια καρέκλα από πλέξιγκλας και άφθονο πράσινο. Δοκιμάστε να συνδυάσετε μοντέρνα κομμάτια με αντίκες και vintage στοιχεία που μιλούν για το παρελθόν. Τα πιο μοντέρνα κομμάτια θα προσφέρουν απροσδόκητη αντίθεση και μια φρέσκια αίσθηση.