Αν και απλό και διαχρονικό, το χτένισμα της Κέιτ Μίντλετον -μακριά και πλούσια μαλλιά κομμένα σε διάφορα μήκη και χτενισμένα συνήθως σε χαλαρά κύματα– κάθε άλλο παρά βαρετό είναι. Το μήκος, οι διακριτικές χρυσές ανταύγειες και οι μακριές στρώσεις επιτρέπουν στη δούκισσα να φτιάξει τα μαλλιά της με διαφορετικούς τρόπους για διαφορετικές εκδηλώσεις και να διατηρήσει μια μοντέρνα άποψη στο στυλ, ενώ παραμένει πιστή στον ανώτερο ρόλο της στη βασιλική οικογένεια.

Κέιτ Μίντλετον

Από το κούρεμα και το χρώμα, μέχρι το styling των πυκνών μαλλιών της δούκισσας, δείτε πώς να πετύχετε το χαρακτηριστικό look της Κέιτ Μίντλετον σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πώς να αποκτήσετε το κούρεμα της Κέιτ Μίντλετον

Όταν πρόκειται για την «αντιγραφή» του χαρακτηριστικού κουρέματος της Κέιτ Μίντλετον στο κομμωτήριο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε ένα κούρεμα με στρώσεις, καθώς και «διατήρηση του μήκους» και καθόλου υπερβολές, λέει στο Bustle ο Dom Seeley, κομμωτής διασημοτήτων και International Creative Director στο ColorWow.

«Αναζητάτε στρογγυλεμένες στρώσεις για να διευκολύνετε το στέγνωμα με το πιστολάκι και τη βούρτσα εάν θέλετε να το ρυθμίσετε», προσθέτει ο Seeley. «Δεν θέλετε να κάνετε το λάθος να έχετε ένα κούρεμα με πολύ ανάγλυφη υφή, καθώς δυσκολεύει το στιλιζάρισμά των μαλλιών, ειδικά αν προσπαθείτε να κάνετε τα μαλλιά σας κυματιστά με σίδερο για μπούκλες».

Κέιτ Μίντλετον

Πώς να πετύχετε το χρώμα των μαλλιών της Κέιτ Μίντλετον

Το χρώμα των μαλλιών της Κέιτ Μίντλετον έχει σίγουρα δει ανεπαίσθητες αλλαγές κατά καιρούς, που κάνουν τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ βάφει τα μαλλιά της. «Την έχουμε δει να παίζει με τις αποχρώσεις και τα highlights όλα αυτά τα χρόνια», λέει ο Seeley. «Ήταν φυσικά μελαχρινή, αλλά έπαιζε και με χρυσές ανταύγειες και πλούσιες μελαχρινές αποχρώσεις. Προσωπικά την προτιμώ πιο σκούρα με μια νότα πιο ανοιχτού χρυσού τόνου, καθώς πιστεύω ότι τη διατηρεί νεανική και φρέσκια, ενώ ζεσταίνει τον πιο χλωμό τόνο της επιδερμίδας της».

Κέιτ Μίντλετον

Όταν, λοιπόν, βρεθείτε στο κομμωτήριο, ο Seeley προτείνει να ζητήσετε ένα πιο βαθύ χρώμα στις ρίζες, με διακριτικές «ανταύγειες μπαλαγιάζ που πλαισιώνουν το πρόσωπο» γύρω από το πρόσωπο και μήκη για να αναδημιουργήσετε το χρώμα των μαλλιών της Κέιτ Μίντλετον. Οι χρυσές ανταύγειες βρίσκονται στο ζεστό φάσμα των χρωμάτων που «θα προσθέσουν περισσότερη ηλιοκαμένη νεανική λάμψη», προσθέτει ο Seeley.

Πώς να αναδημιουργήσετε το χαρακτηριστικό χτένισμα της Kate Middleton με πιστολάκι

Το κλειδί για να αποκτήσετε το χαρακτηριστικό κυματιστό look της Δούκισσας του Κέιμπριτζ είναι η σωστή προετοιμασία, λέει ο Syd Hayes, κομμωτής διασημοτήτων και πρεσβευτής της Babyliss. «Το κλειδί για τα μαλλιά της Κέιτ είναι τέσσερα μέρη που συνδυάζονται μεταξύ τους για να πετύχουν αυτά τα όμορφα σπαστά ογκώδη μαλλιά «va va voom».

Κέιτ Μίντλετον

Πρώτον, προετοιμαστείτε με ένα προστατευτικό θερμότητας «για να δημιουργήσετε ένα φράγμα μεταξύ των μαλλιών σας και των εργαλείων και να αποτρέψετε οποιοδήποτε φριζάρισμα», λέει ο Hayes. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένταση στα μαλλιά σας όταν τα στεγνώνετε με το σεσουάρ σας και ολοκληρώστε με λίγο κρύο αέρα. Το τελείωμα με δροσερό αέρα «λειτουργεί για να δροσίσει τα μαλλιά και να κλειδώσει το στυλ που έχετε αποκτήσει πρόσφατα», λέει ο Hayes. Μετά έρχεται το θέμα του όγκου. Μια βασική συμβουλή είναι να γείρετε το κεφάλι σας ανάποδα για να στεγνώσετε με πιστολάκι τις ρίζες για όγκο. Τέλος, απλώστε μια κρέμα φινιρίσματος για να αποκτήσετε το τέλειο χτένισμα των μαλλιών της Κέιτ Μίντλετον.