Ξεκινήστε τη νέα χρονιά με στυλ με ένα νέο κούρεμα. Από τα shaggy chic κουρέματα που έγιναν διάσημα από διασημότητες μέχρι τα bob, τόσο μοντέρνα όσο και διαχρονικά, υπάρχουν πολλά κουρέματα που θα θέλετε να δοκιμάσετε το 2022. Πριν, ωστόσο, αποφασίσετε για το ποιο κούρεμα θα τολμήσετε λάβετε υπόψη παράγοντες όπως το σχήμα του προσώπου, την υφή αλλά και τον τύπο των μαλλιών σας.

Τα προϊόντα που μπορεί να χρειαστείτε για να πετύχετε την εμφάνισή σας, καθώς και το πόσο συχνά είστε διατεθειμένες να επισκέπτεστε το κομμωτήριό σας για να διατηρήσετε την εμφάνιση παίζουν, επίσης, σημαντικό ρόλο, αναφέρει το thelist.com. Ωστόσο, αν θέλετε να πάρετε ιδέες για τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2022 στο χώρο των μαλλιών ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Δυναμικό bob

Τα πάντα από τη δεκαετία των ’90s φαίνεται να αποτελούν τάση για το 2022, συμπεριλαμβανομένων των κουρεμάτων. Ένα από αυτά και το δυναμικό bob -ένα κούρεμα που έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλές χάρη στην πρώην σταρ του ριάλιτι, Καρντάσιανς, Κόρτνεϊ Καρντάσιαν. «Η γυναίκα που επιλέγει αυτό το λουκ είναι δυνατή και δυναμική», εξηγεί στη Vogue ο κομμωτής Gustav Fouche. «Κόψτε όχι πολύ μακριά και όχι πολύ κοντά τα μαλλιά σας, είναι αυτό το τέλειο ενδιάμεσο μήκος που μπορεί πραγματικά να φέρει έναν αέρα αυτοπεποίθησης σε εσάς που θα το τολμήσετε», πρόσθεσε. Για να πετύχετε το δυναμικό bob, ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα αμβλύ bob κομμένο σε ένα μήκος.

Curtain style αφέλειες

Εκτός από το να προσθέτουν μια ρετρό πινελιά στο κούρεμά σας, οι curtain style αφέλειες, που πρώτη επέλεξε η ηθοποιός-τραγουδίστρια Selena Gomez, πλαισιώνουν απαλά το πρόσωπο και δείχνουν υπέροχα με τα μαλλιά είτε κάτω είτε ψηλά. «Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι αφέλειες πέφτουν ακριβώς στα ζυγωματικά σας για να τονίσουν τα μάτια σας και μπορούν να προσθέσουν περίγραμμα σε πρόσωπα με στρογγυλό σχήμα», είπε ο κομμωτής Alex Brown στο Glamour, προσθέτοντας: «Είναι εύκολο να φορμαριστούν, αρκεί ο στυλίστας σας να τα κόψει σε διαβαθμίσεις από κοντά προς μακριά». Γιατί; Σύμφωνα με τον Brown, αυτό βοηθά στις αφέλειες να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα μαλλιά σας.

Κούρεμα του «λύκου»

Το κούρεμα του «λύκου» είναι παντού, και δεν είναι περίεργο γιατί. Από διασημότητες όπως η Miley Cyrus και Billie Eilish μέχρι τις TikTok influencers που ταράζουν το «do, the wolf cut» έχει γίνει μια τάση του 2021, που απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί και για το 2022. Τι είναι το κούρεμα του λύκου και πώς μπορείτε να το αποκτήσετε; Σύμφωνα με τη L’oréal Paris, το κούρεμα λύκου είναι μια διασταύρωση μεταξύ shag και mullet. Το ανάγλυφο κούρεμα αποτελείται από πολλά στρώματα (κοντά προς το μπροστινό μέρος του προσώπου και μακρύτερα στο πίσω μέρος) και τυπικά διαθέτει ίσιες ή πλαϊνές αφέλειες.

Το pixie

Ζόε Κράβιτς

Ένα pixie cut είναι κλασικό αλλά όχι βαρετό. «Το pixie είναι για πάντα κλασικό γιατί υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές», είπε στο Allure η κομμώτρια Jasmine Ashley, ενώ ο κομμωτής Travis Peck της Sally Hershberger NoMad είπε στο PopSugar ότι πρόκειται για ένα αρκετά απλό κούρεμα ως προς τη συντήρησή του. Η Nikki Nelms, κομμώτρια διάσημων celebrities, βρίσκεται πίσω από τα κοψίματα pixie της ηθοποιού Zoe Kravitz αποκαλύπτει πως «Το αγαπημένο μου εργαλείο για το στυλ ενός pixie είναι τα δάχτυλά μου… δημιουργεί πραγματικά μια προσαρμοσμένη εμφάνιση για κάθε πελάτη», είπε στο Zoe Report.

Μπομπ με κοντές αφέλειες

Καρέ μαλλιά

Για να προσθέσετε ένα ενδιαφέρον twist σε ένα κοντό ή μακρύ μπομπ, δοκιμάστε τις κοντές αφέλειες. «Αν έχεις ίσια μαλλιά, οι κοντές αφέλειες θα μπορούσαν να είναι τόσο εύκολες ως προς την περιποίησή τους, δίνοντάς σου αυτόματα στυλ», είπε στο Bustle η στυλίστρια Kylee Heath. Προτού ζητήσετε από τον κομμωτή σας, ωστόσο, να σας κόψει κοντές αφέλειες, φροντίστε να ρωτήσετε ποια φράντζα θα λειτουργήσει καλύτερα με βάση το σχήμα του προσώπου και την υφή των μαλλιών σας, πρόσθεσε η Heath.