Είτε πρόκειται για άνεση είτε για μια συγκεκριμένη εμφάνιση, οι αλογοουρές αποτελούν βασικό χτένισμα για πολλές γυναίκες. Ωστόσο, ένα από τα πιο εύκολα και δημοφιλή χτενίσματα που επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι η πιο επικίνδυνη λύση για τα μαλλιά σας.

Το να πιάνετε, λοιπόν, τα μαλλιά σας σε αλογοουρά με ένα λάστιχο προκαλεί ένταση καθώς τραβάει τα μαλλιά σας σφιχτά προς τα πίσω. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο εάν τα πιάνετε σε αλογοουρά στο ίδιο σημείο κάθε μέρα, καθώς πιέζει αυτά τα ωοθυλάκια και τους κλώνους στα ίδια σημεία, αναφέρει το Natural Wellbeing.

Αλογοουρά


Η πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο των μαλλιών και ακόμη και σε τριχόπτωση. Η τριχόπτωση λόγω συνεχούς έλξης ή αλωπεκίας έλξης, είναι προσωρινή, αλλά εάν συνεχιστεί με την πάροδο του χρόνου μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με τη μελλοντική ανάπτυξη των μαλλιών. Θα μπορούσατε, επίσης, να αντιμετωπίσετε ένα πιο μόνιμο «βαθούλωμα» στα μαλλιά σας όπου είναι στερεωμένο το δέσιμο των μαλλιών που μπορεί να απαιτήσει πολλά χημικά και ζεστά εργαλεία για να αφαιρεθεί.

Πώς να κάνετε την αλογοουρά σας ασφαλή για τα μαλλιά σας

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε εντελώς το αγαπημένο σας χτένισμα. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να πιάνετε τα μαλλιά σας πιο χαμηλά, έτσι ώστε η βαρύτητα των μαλλιών να μην τα τραβάει προς τα κάτω, σύμφωνα με το Bustle. Και πιο συγκεκριμένα πιάστε την αλογοουρά σας όχι ψηλότερα από τα αυτιά σας, κατά προτίμηση στο ύψος του αυχένα σας.

Αλογοουρά


Υπάρχουν, επίσης, κάποιοι άλλοι τρόποι για να αποτρέψετε τη ζημιά της αλογοουράς. Φροντίστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να «ξεκουράζονται» κάθε λίγες μέρες, αφήνοντάς τα ελεύθερα, ώστε οι θύλακές σας να χαλαρώσουν. Τα λαστιχάκι με το οποίο πιάνετε τα μαλλιά σας θα μπορούσε, επίσης, να κάνει τη διαφορά. Αποφύγετε τα παραδοσιακά λαστιχάκια, λοιπόν, και προτιμήστε στη θέση τους τα scrunchies ή χοντρές, υφασμάτινες κορδέλες μαλλιών, συνιστά το Natural Wellbeing.

Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με αλογοουρά, καθώς μπορεί να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο τράβηγμα από το κανονικό όταν γυρίζετε το κεφάλι σας κατά την διάρκεια του ύπνου. Αυτές οι οκτώ ώρες κλειστών ματιών μπορεί, επίσης, να είναι η τέλεια στιγμή για να δώσετε στα μαλλιά σας την ξεκούραση που χρειάζονται. Έτσι, εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε εντελώς την αλογοουρά σας, φροντίστε να αλλάξετε το στυλ σας και να θρέψετε τα μαλλιά σας για να αποτρέψετε τη μακροχρόνια ζημιά.