Ένα τραπεζάκι σαλονιού είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα μέρος για ποτά, βιβλία και τα πόδια σας. Είναι ένα βασικό στοιχείο σε κάθε σαλόνι σπιτιού. Τα τραπεζάκια σαλονιού είναι μέρη για να λάμψει η ατομικότητα του καθενός, αλλά και να ευημερήσει η λειτουργικότητα. Γι’ αυτό και η διακόσμηση ενός τραπεζιού σαλονιού με προσεγμένη λογοτεχνία, εξατομικευμένα αξεσουάρ και πολυεπίπεδα αντικείμενα δείχνει όλα αυτά που είστε και πόσο φιλόξενος είναι ο χώρος σας. Δημιουργήστε, λοιπόν, μια γωνιά για εσάς και τον πιο στενό κύκλο των ανθρώπων σας ώστε να είστε άνετοι και χαλαροί.

Επιλέξτε ένα statement κομμάτι

Τραπέζι σαλονιού

Αν σας ελκύει μια μινιμαλιστική εμφάνιση, ένα μόνο statement κομμάτι μπορεί να είναι όλες οι ανάγκες του χώρου σας. Για παράδειγμα, ένα ανεξάρτητο αντικείμενο όπως ένα μεγάλο βάζο γεμάτο με λεπτά λουλούδια ή απλά πράσινα στελέχη δημιουργεί ένα εστιακό σημείο στο δωμάτιο. Το Elle Decor σημειώνει ότι το να διαμορφώσετε το τραπεζάκι σας με ένα statement κομμάτι μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση του χώρου σας. Η απλότητα στη μοναδικότητα αντανακλά τη δική σας προσωπικότητα και προσφέρει μια κλασική εμφάνιση που συμπληρώνει το σαλόνι σας. Το ότι θέλετε κάτι να «ξεχωρίζει» δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μεγάλο και να καταλαμβάνει όλο το χώρο. Μια συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να βρείτε διακοσμητικά αντικείμενα ανάλογα με το χώρο του καθιστικού σας. Ένα statement κομμάτι πρέπει να ξεχωρίζει από την αισθητική και να τραβάει τα βλέμματα, αλλά μπορεί, επίσης, να είναι απλό και χαμηλό. Σύμφωνα με το Apartment Therapy, μια κομψή επιλογή είναι ένα βιβλίο ή ένας δίσκος.

Παίξτε με υφές και σχήματα

Τραπέζι σαλονιού

Σύμφωνα με το From House to Home, η διαφορετική υφή των διακοσμητικών κομματιών του τραπεζιού σας δημιουργεί μια ελκυστική εικόνα. Ανακατέψτε διαφορετικά μέταλλα και τόνους ξύλου μαζί ή προσθέστε αντανακλαστικά αντικείμενα όπως δίσκους και μπολ. Αυτή η διακόσμηση με mix and match φιλοσοφία προσφέρει οπτική αντίθεση και μια ευκαιρία για εισαγωγή νέων υλικών. Το styling ενός τραπεζιού σαλονιού με διάφορα σχήματα όχι μόνο διαλύει το χώρο αλλά βοηθά στη δημιουργία διάστασης. Μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι σας με διάφορα κεριά, καθώς η ευελιξία στο στυλ είναι ατελείωτη και μπορείτε να βρείτε πληθώρα σε διαφορετικά σχήματα, στυλ, χρώματα και μεγέθη, ενώ σύμφωνα με το Pottery Barn, προσθέτουν διάθεση και διάσταση σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Δημιουργήστε στοίβες στο τραπέζι

Τραπέζι σαλονιού

Δημιουργήστε την τέλεια στοίβα στο τραπεζάκι του καφέ σας με ένα σετ βιβλίων με τίτλους που απεικονίζουν αυτό που είστε και σχεδιάστε στοιχεία που δημιουργούν μια μοντέρνα εμφάνιση. Βρείτε το λογοτεχνικό υλικό που σας ενδιαφέρει και μοιραστείτε το με τους καλεσμένους σας. Η επιλογή βιβλίων για στοίβες δεν πρέπει μόνο να φαίνεται καλή, αλλά θα πρέπει να είναι σκόπιμη και ενδιαφέρουσα για να τα ξεφυλλίσετε. Εξάλλου, αυτό είναι ένα μέρος για περισυλλογή και συζήτηση.

Τραπέζι σαλονιού

Εκτός από το περιεχόμενο και την ουδετερότητα, οι στοίβες βιβλίων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία σε έναν μικρότερο χώρο, εξηγεί το housedigest.com. Η στοίβαξη αντικειμένων ελευθερώνει χώρο στο τραπέζι για ποτά ή προσωπικά αντικείμενα των επισκεπτών και επιτρέπει στο τραπέζι να λειτουργεί ως τραπέζι. Επιπλέον, η δημιουργία στοίβων έχει να κάνει και με τη δημιουργία ύψους. Η συσσώρευση αντικειμένων σε διαφορετικές σειρές μεγεθών επιτρέπει την ανάπτυξη ενός πιο ελκυστικού οπτικά χώρου. Το Good Housekeeping προτείνει την εναλλαγή των υψών των αντικειμένων στο τραπέζι για να δημιουργήσετε επιπλέον ενδιαφέρον. Οι στοίβες μπορεί να περιλαμβάνουν περισσότερα από βιβλία. Επιλέξτε έναν συνδυασμό δίσκου και μπολ ή ένα γλυπτό πάνω σε διακοσμητικά κουτιά.