Το να έχετε ένα σπίτι που μυρίζει συνεχώς φανταστικά είναι υπέροχο, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Ποιος έχει την οικονομική άνεση να αγοράζει συνεχώς αρωματικά κεριά και διαχυτές για κάθε δωμάτιο του σπιτιού; Εμπιστευτείτε την ειδικό στις συμβουλές για το σπίτι Chantel Mila που μέσα από ένα βίντεο στο TikTok αποκαλύπτει τρία οικονομικά κόλπα για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει φανταστικά. Με προϊόντα που πιθανότητα έχετε ήδη στο σπίτι.

Η Chantel Mila, λοιπόν, η οποία έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στο TikTok για τις εφευρετικές συμβουλές που δίνει και έχουν να κάνουν με το σπίτι αλλά και την καθαριότητά του, μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της πόσο εύκολο είναι να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

@mama_mila_

Give your room that signature scent everyday 🍊 #hometips #homefragrance

♬ Okay Dolores – Dragonette

Στο εν λόγω βίντεο, λοιπόν, η Mila στον λογαριασμό της στο TikTok, αποκαλύπτει τους εύκολους τρόπους που μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας να μυρίζει όμορφα και πιθανότατα έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε στο σπίτι. «Καταπολεμήστε τις οσμές με αυτές τις εύκολες, γρήγορες συμβουλές. Ποια θα δοκιμάσετε;» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 200.000 φορές.

Πώς να απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές από τα χαλιά του σπιτιού

Καθαρισμός χαλιών με μαγειρική σόδα και ξύδι

Η πρώτη συμβουλή της Chantel είναι η απομάκρυνση των άσχημων οσμών από τα χαλιά. Αν νομίζετε, λοιπόν, ότι η ηλεκτρική σας σκούπα από μόνη της είναι αρκετή κάνετε μεγάλο λάθος. Σύμφωνα με την tiktoker προσθέστε πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο -η Chantel χρησιμοποίησε λεβάντα– σε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ανακατέψτε το μείγμα και πασπαλίστε το πάνω από το χαλί ή τα χαλιά σας και αφήστε το για μια ώρα να δράσει. Τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκουπίσετε τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα και θα δείτε ότι τα χαλιά σας θα είναι φρέσκα και θα μυρίζουν υπέροχα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις οσμές στον κάδο σκουπιδιών

Κάδος σκουπιδιών

Εάν δεν μπορείτε να απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο σας, υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να το διορθώσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε τέσσερις σταγόνες αιθέριο έλαιο σε μερικές μπάλες βαμβακιού και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τις στο κάτω μέρος του κάδου σας. Τοποθετήστε την σακούλα σκουπιδιών από πάνω και να είστε σίγουρες ότι θα παρατηρήσετε σίγουρα διαφορά.

Σπιτικό αποσμητικό χώρου

Σπιτικό αποσμητικό χώρου

Για να παρασκευάσετε ένα σπιτικό αρωματικό χώρου για το σαλόνι σιγοβράστε δύο φλιτζάνια νερό και 1/2 φλιτζάνι χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ και προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Όσο η κατσαρόλα είναι ακόμα ζεστή κάντε μια βόλτα στο σαλόνι ή και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού σας και η υπέροχη μυρωδιά θα απλωθεί παντού.