Υπάρχουν περισσότερα από 90 αιθέρια έλαια συνολικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς, από ιατρικούς έως αρωματοθεραπεία και φροντίδα του δέρματος, ακόμη και τον καθαρισμό του μπάνιου.

Τα αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, το δεντρολίβανο και το δέντρο τσαγιού έχουν βοηθήσει τη ζωή των ανθρώπων για περισσότερα από χίλια χρόνια, σύμφωνα με τη Statista, και η επιθυμία για τέτοια προϊόντα συνεχίζει να αυξάνεται με τις πωλήσεις των ΗΠΑ να αναμένεται να αποφέρουν 27 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022.

Αυτά τα συμπυκνωμένα έλαια προέρχονται από τα φυτά και μερικές φορές περιγράφονται ότι έχουν την «ουσία» του άνθους, διατηρώντας τη μυρωδιά, τη γεύση ή άλλο χαρακτηριστικό από το λουλούδι, το δέντρο ή το βότανο από το οποίο εξάγονται.

αιθέρια έλαια

Αιθέρια έλαια- Γιατί να τα χρησιμοποιείτε στον καθαρισμό του μπάνιου σας

Πολλά οικιακά καθαριστικά, στην πραγματικότητα, μπορεί να σας βλάψουν, αναφέρει το housedigest.com. Η αμμωνία και η χλωρίνη, για παράδειγμα, δύο προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται συχνά όταν τρίβετε το μπάνιο σας, μπορούν να γίνουν θανατηφόρα αν συνδυαστούν μαζί.

Οι ειδικοί συνιστούν να διαβάζετε όλες τις ετικέτες πριν αγοράσετε προϊόντα για να μειώσετε τα πιθανά προβλήματα και να ερευνήσετε οτιδήποτε χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση. Μπορείτε, επίσης, να αναζητήσετε απλούστερες εναλλακτικές λύσεις καθαρισμού, όπως η ανάμειξη ξιδιού και νερού για να γυαλίσει το γυαλί και η χρήση αιθέριων ελαίων για να διατηρήσετε το μπάνιο σας λαμπερό και αστραφτερό.

αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια, επισημαίνει το housedigest.com, είναι φυσικά, βιοδιασπώμενα και συχνά μπορούν να παρέχουν αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιιικές ιδιότητες. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι γνωρίζετε τι αγοράζετε επειδή μερικές φορές τα «αιθέρια έλαια» δημιουργούνται με χημικά παρά με φυσικά μέσα.

Πώς να φτιάξετε σπιτικό καθαριστικό μπάνιου με αιθέρια έλαια

Για να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια φυτικής προέλευσης, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι. Για παράδειγμα, για ένα καθαριστικό για το ντους σας θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι, 2 κουταλάκια του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων και 20 σταγόνες έλαιο τσαγιού. Ανακατέψτε τα όλα μαζί σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και θα έχετε ένα καθημερινό σπρέι ντους που απολυμαίνει την περιοχή και σκοτώνει τα έντομα.