Εκτός από το κλασικό και διαχρονικό μαύρο eyeliner, υπάρχουν δύο αποχρώσεις, nude και λευκό, που μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα με το μακιγιάζ σας. Πρόκειται για το κοινό μυστικό των επαγγελματιών του χώρου ομορφιάς, που είναι πολύ πιο χρήσιμα από ό,τι φαντάζεστε. Γιατί να χρησιμοποιείτε, λοιπόν, nude και λευκά eyeliners; Υπάρχουν πολλοί λόγοι και παρακάτω θα βρείτε κάποιους από αυτούς.

Τα nude και λευκά eyeliners ανοίγουν τα μάτια σας

Χρειάζεστε να φαίνεστε πιο ξύπνιες ή ζωντανές; Χρησιμοποιήστε ένα nude ή λευκό μολύβι eyeliner κατά μήκος της επάνω και κάτω γραμμής των βλεφαρίδων σας και δείτε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα από το συνηθισμένο. Η Sandhya Shekar, η επαγγελματίας μαγικιέρ πολλών διασημοτήτων του Bollywood, εξηγεί στην ινδική Vogue ότι «Σου ανοίγουν αμέσως τα μάτια, ακόμα κι αν είχες μια μεγάλη, κουραστική μέρα. Το κόλπο είναι να βάλεις το λευκό eyeliner ή το nude μολύβι στην εσωτερική γραμμή των βλεφάρων σου, και απλά αφαιρεί όλη την κούραση».

Άσπρο μολύβι ματιών

Προσθέτουν φως στο πρόσωπο και τονίζουν μικροσκοπικές αυλακώσεις

Λίγο λευκό eyeliner στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας και στο καμπύλο τόξο στο πάνω μέρος των χειλιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε πιο φρέσκες, να τονίσει τα μάτια σας και να κάνει τα χείλη σας να μοιάζουν πιο ζουμερά. Προσθέστε και λίγο highlighter για να φωτίσετε πραγματικά το πρόσωπό σας.

Το nude eyeliner μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη μαύρη σκιά ή το κλασικό eyeliner στη θέση του

Όλοι γνωρίζουμε αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα του να έχεις αυτές τις μικρές κηλίδες eyeliner να ξεφεύγουν από την καθορισμένη γραμμή τους, ειδικά όταν είσαι εν κινήσει όλη την ημέρα. Γι’ αυτό, η ινδική Vogue, προτείνει να έχετε μαζί σας πάντα ένα nude eyeliner όπου κι αν πηγαίνετε, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε και να διορθώσετε τυχόν ατυχίες στο μακιγιάζ των ματιών.

Nude περίγραμμα χειλιών

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το μολύβι eyeliner σας ως οδηγό κραγιόν

Δυσκολεύεστε να κάνετε το έντονο κόκκινο κραγιόν στα χείλη σας τέλειο και καταφέρνετε με κάποιο τρόπο να το μουτζουρώνετε έξω από το περίγραμμα των χειλιών; Μην ανησυχείτε γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλες. Ωστόσο, όταν φοράτε ένα φωτεινό, κρεμώδες χρώμα, είναι εύκολο να λερώσετε το δέρμα σας -και το κονσίλερ ή υγρό foundation μπορεί να μην σας δώσει την ακρίβεια που χρειάζεστε για τα μικρότερα σημεία. Περάστε το nude σας eyeliner στον λεκέ για να τον σβήσετε και να δώσετε στα χείλη σας το αρχικό, τέλειο σχήμα τους.