«Ήμουν έγκυος μόλις πέντε εβδομάδων όταν ξεκίνησαν οι ναυτίες και οι εμετοί. Το πήρα ως σημάδι επιτυχίας αφού πριν λίγους μήνες ήμουν επίσης έγκυος και δυστυχώς απέβαλα. Σκέφτηκα ότι οι ναυτίες είναι από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνομαι. Λάθος μου!»

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland School of Medicine, το 90% των γυναικών βιώνουν τις πρωινές ναυτίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αυτό βέβαια είναι μύθος γιατί μια έγκυος γυναίκα μπορεί να έχει ναυτίες και να κάνει εμετούς όχι μόνο το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και το απόγευμα και γενικά αυτό μπορεί να κρατήσει και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όχι μόνο το πρώτο τρίμηνο. Βέβαια ναι μεν ταλαιπωρείται η έγκυος αλλά δεν είναι απειλητικό για τη ζωή της ίδιας ή του μωρού.

«Αλλά πραγματικά αισθανόμουν απίστευτα χάλια μόλις πεντέμισι εβδομάδων έγκυος και κάθε μυρωδιά με έκανε να θέλω να κάνω εμετό, ακόμα κι όταν έπινα απλά νερό. Όταν μάλιστα άρχισαν να γκρινιάζω στους τριγύρω μου με κοίταζαν με λοξό μάτι!».

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…