Θεωρητικά το ντους ή το μπάνιο πρέπει να είναι ένα από τα πιο απλά σημεία της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς σας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνετε και δεν γνωρίζατε γι αυτά, τα οποία επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας. Μην ξεχνάτε ότι η φροντίδα του δέρματος ξεκινάει από το ντους, γι αυτό δείτε ποια είναι αυτά και την επόμενη φορά που θα πάρετε το μπάνιο σας προσπαθήστε να τα αποφύγετε.

Πολύ ζεστό νερό για αρκετή ώρα

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας είναι να απολαμβάνετε ένα μπάνιο με πολύ ζεστό νερό για αρκετή ώρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβές καθώς μπορεί να απογυμνώσει το δέρμα σας από τα βασικά λιπίδια και τις πρωτεΐνες και να το κάνει πιο ευάλωτο στις φλεγμονές. Επίσης, το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει περαιτέρω το δέρμα σας, αφυδατώνοντάς το.

Χρήση σκληρού σαπουνιού

Πολλές φορές, χωρίς να το γνωρίζετε, επιλέγετε σαπούνια τόσο σκληρά, όσο και εκείνα που θα χρησιμοποιούσατε για τα πιάτα σας. Κάτι που για το δέρμα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και κνησμό όταν βγείτε από το μπάνιο. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως να προτιμήσετε κάποιο πιο ήπιο αφρόλουτρο.

Υπερβολική απολέπιση

Ενώ η απολέπιση ολόκληρου του σώματος είναι σημαντική για να απαλλαγείτε από τα ξηρά, νεκρά κύτταρα, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ποιος είναι μάλιστα ο «υπεύθυνος» για αυτό; Τα σφουγγάρια νέας γενιάς, τα οποία είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το δέρμα σας, καθώς αφαιρούν κυριολεκτικά ολόκληρη την προστατευτική επιφάνεια, αφήνοντας το δέρμα σας εξαιρετικά ερεθισμένο. Λαμβάνοντας, δε, υπόψη ότι αποτελούν επίσης έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων, είναι καλύτερο να αποφύγετε εντελώς την χρήση τους.