Αύξηση της τάξης του 58% σημείωσαν την προηγούμενη χρονιά ο αριθμός των πλαστικών επεμβάσεων για «βραζιλιάνικα οπίσθια» που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Η Αμερικανή Ένωση Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (American Society for Aesthetic Plastic Surgery) αναφέρει, ότι η συγκεκριμένη επέμβαση έχει γίνει τόσο δημοφιλής που 11% περισσότεροι γιατροί προσφέρουν πλέον τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

«Η τάση αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν τα οπίσθια της Κιμ Καρντάσιαν και τις στρογγυλές καμπύλες της Τζένιφερ Λόπεζ ή της Nicki Minaj. Τουλάχιστον αυτό ακούω εγώ σε καθημερινή βάση στο γραφείο μου» είπε ο Dr Constantino Mendieta.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία περιλαμβάνει την αφαίρεση λίπους από ανεπιθύμητες περιοχές και τη μεταφορά του σε αυτή των γλουτών.

Μια επέμβαση «βραζιλιάνικων οπισθίων στοιχίζει ανάμεσα σε 8.000-12.000 δολάρια.

Μάλιστα, φαίνεται ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αυξητική αυτή επέμβαση δείχνουν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα RealSelf που ασχολείται με θέματα πλαστικής χειρουργικής, πάνω από 378.000 Νεοϋορκέζες ζήτησαν να υποβληθούν σε αυτήν από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014. Το νούμερο αυτό είναι τριπλάσιο από αυτό καταγράφεται σε Λος Άντζελες, Μαϊάμι και Ατλάντα.