Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις. Αυτά δεν τελειώνουν ποτέ, ούτε τις μέρες των γιορτών. Πού να βρεθεί, λοιπόν, καιρός για να απασχοληθεί κανείς με τον εαυτό του και την ομορφιά του;

Όμως, οι γιορτές απαιτούν λάμψη! Γι’ αυτό αφιερώσετε ελάχιστο χρόνο στη φροντίδα της ομορφιάς σας, ακολουθώντας τις παρακάτω υποδείξεις…

Αποκτήστε ευεξία

Κάντε ένα χλιαρό ντους και μετά ένα κρύο στα πόδια, για να αποκτήσετε τη φρεσκάδα που σας λείπει. Αλείψτε το δέρμα σας με μια ενυδατική κρέμα σώματος και βάλτε αποσμητικό στις μασχάλες σας.

Δώστε όγκο στα μαλλιά σας

Τοποθετήστε πολύ σφιχτά τέσσερα μεγάλα ρόλεϊ πάνω στις τούφες της κορυφής του κεφαλιού -τις οποίες έχετε υγράνει ελαφρά-, ζεστάνετε με το σεσουάρ για να φιξάρετε την κίνηση και μην τα αγγίζετε ξανά μέχρι να ντυθείτε. Αφού ντυθείτε, αφαιρέστε τα ρόλεϊ, φτιάξτε τα μαλλιά με τα χέρια και προσθέστε, αν χρειαστεί, ελάχιστη λακ.

Ξαναβρείτε τη λάμψη σας

Μια υπερ-υδατική μάσκα λάμψης πάνω στις βλεφαρίδες, στο περίγραμμα των ματιών και στα χείλη είναι απαραίτητη για να ξαναβρείτε ένα φρέσκο βλέμμα, λαμπερά μάτια και να λειάνετε τις μικρές ρυτίδες με μια κίνηση. Κάντε το ίδιο για το λαιμό και το ντεκολτέ. Μην ξεβγάζετε με νερό. Απλώς σκουπίστε το επιπλέον προϊόν και περάστε στο μακιγιάζ.

Ζωντανέψτε το βλέμμα σας

Μια σταγόνα κολλύριο (φυσιολογικός ορός) σε κάθε μάτι ξεκουράζει, ηρεμεί και αφαιρεί τις κοκκινίλες. Μερικές φόρμουλες, ελαφρά μπλε, επιτρέπουν ακόμα και μια απειροελάχιστη βαφή του λευκού του ματιού για να του δώσουν περισσότερη λάμψη.

Αποκτήστε σφριγηλό πρόσωπο

Ένα σέρουμ θα ενυδατώσει ξανά το δέρμα σε ελάχιστο χρόνο, θα συσφίξει τους πόρους και θα σας δώσει ακόμη και ένα ελαφρύ αποτέλεσμα τεντώματος. Το πλεονέκτημα είναι ότι το σέρουμ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν στην επιδερμίδα ή πάνω στο μακιγιάζ, αν δεν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας. Μερικές σταγόνες ταμποναριστά με απαλές κινήσεις στο πρόσωπο και στο λαιμό φτάνουν.

Ξεκουράστε την όψη σας

Όλες οι σκιές του προσώπου δίνουν κουρασμένη όψη στο βλέμμα: η έξω γωνία των ματιών, οι άκρες της μύτης, οι εγκοπές που βρίσκονται ανάμεσα στη μύτη και η συναρμογή των χειλιών. Στα σημεία αυτά πρέπει να βάλετε ένα προϊόν κατά των κύκλων, που μοιάζει με φον ντε τεν ανοιχτόχρωμο και συμπαγές. Σε μορφή στιλό είναι πολύ εύκολο στη χρήση: βάλτε μια πινελιά και με το μεγάλο δάχτυλο απλώστε. Μετά προσθέστε ελάχιστη πούδρα.

Αναδείξτε τη λάμψη σας

Τέλος, ήρθε η ώρα του απαραίτητου ρουζ και κραγιόν. Ένα ρουζ σε έντονο ροζ, παρόμοιο με το χρώμα που έχουν τα μάγουλα, είναι ιδανικό. Σε κρέμα είναι ακόμα πιο φυσικό, γιατί τα μήλα του προσώπου μένουν ελαφρά λαμπερά. Το κραγιόν πρέπει να είναι πολύ απαλό, για να δίνει ένα πραγματικό αποτέλεσμα καλής όψης, αλλά λαμπερό, κυρίως αν το πρόσωπο είναι λίγο κουρασμένο. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα που «στενεύουν» το πρόσωπο. Πούδρα; Ναι, αλλά μόνο στη μύτη, στο μέτωπο και στο σαγόνι.

Πηγή: belife.gr