Τα λατρεύουμε αλλά πολλές φορές τους φερόμαστε άσχημα! Ο λόγος για τα μαλλιά που πολλές φορές απειλούνται αν δεν τα προσέχουμε. Διαβάστε ποιες συνήθειες τα βλάπτουν και απειλούν την τρίχα…

Η καλή βούρτσα είναι «επένδυση»: Το «κακό» βούρτσισμα είναι από αυτά που βλάπτουν ιδιαίτερα τα μαλλιά. Χτένισε απαλά με τη βούρτσα τα μαλλιά σου όχι πολλές φορές την ημέρα αλλά μια το πρωί και μια το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο.

Οξυζενέ: Το οξυζενέ καταστρέφει τα μαλλιά. Τα χημικά που εισχωρούν στην τρίχα, αλλάζουν τη δομή της με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται ξηρά και να αφυδατώνονται, γεγονός που με άλλα λόγια σημαίνει πως γίνονται πιο εύθραυστα και ευάλωτα.

Υπερβολικό στάιλινγκ: Ποιος δεν ξέρει πως τα εργαλεία στάιλινγκ καταστρέφουν την τρίχα ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ταλαιπωρούνται από το αλάτι και την έλλειψη ενυδάτωσης. Φρόντισε λοιπόν να μην χρησιμοποιείς τον θεμρό αέρα από το πιστολάκι και τα εργαλεία για τις μπούκλες ή το ισιωτικό σου!

Τα προϊόντα στάιλινγκ: Εννοείται πως σε ενδιαφέρει να διατηρηθεί το χτένισμα σου όσο περισσότερο γίνεται αλλά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε υπερβολικά τον αφρό και τη λακ.

Όχι μόνο τα μαλλιά κολλάνε αλλά γίνονται και πολύ ξηρά, ενώ δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα.

Πηγή: womenonly.gr