Για την ιδανική επιλογή του χώρου της γαμήλιας δεξίωσής σας, θα ήταν αναγκαίο να λάβετε υπόψιν σας αρκετούς παράγοντες. Σημαντικός παράγοντας είναι αν ο χώρος σας εκφράζει ή εξασφαλίζει όλα εκείνα που θέλετε να παρέχεται σε εσάς και τους καλεσμένους σας εκείνη την ημέρα.

Ακολουθούν τα σπουδαιότερα:

– Aν είναι κενή η ημερομηνία που θέλετε να κάνετε τη γαμήλια δεξίωσή σας και εφόσον είναι, να είστε σίγουροι ότι εκείνη την ημέρα δεν υπάρχει κάποια άλλη νωρίτερα ή αργότερα ώστε να μην υπάρχει η δέσμευση του χρόνου για το τελείωμα της δεξίωσής σας δηλαδή να μην υποχρεωθείτε να τερματίσετε το γλέντι κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Για παράδειγμα αν η έναρξη της γαμήλιας δεξίωσης γίνει στις 1 το μεσημέρι να είστε σίγουρη ότι το βράδυ δεν υπάρχει κλεισμένη άλλη δεξίωση στον ίδιο χώρο και σας υποχρεώσουν να τελειώσετε πχ. στις 6. Θα είναι δυσάρεστο πάνω στην διασκέδαση σας, να γίνει ξαφνικά η λήξη της δεξίωσης. Έχετε υπόψη σας ότι οι περισσότερες δεξιώσεις διαρκούν από 5-7 ώρες χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό.

– Ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να πάρει η αίθουσα είναι από τους κυριότερους παράγοντες για την επιλογή του χώρου της δεξίωσης. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η αίθουσα είναι επαρκής για όλους τους καλεσμένους σας. Αν είστε οριακά με τον αριθμό των καλεσμένων, ρωτήστε τους υπεύθυνους του χώρου, αν μπορούν να προστεθούν θέσεις ή τραπέζια σε περίπτωση που χρειαστείτε επιπλέον για τους καλεσμένους.

– Η τιμή του κάθε ατόμου ή αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πακέτο προσφοράς και τι περιλαμβάνει αυτό.

– Σίγουρα πρέπει να διευκρινίσετε αν η τιμή που σας έδωσαν, συμπεριλαμβάνει και τα ποτά. Αν όχι, τότε είναι απαραίτητο να ρωτήσετε το κόστος του κάθε ποτού που θέλετε να προσφέρεται στους καλεσμένους σας.

– Εξίσου αναγκαίο είναι να διευκρινίσετε αν περιλαμβάνετε στη τιμή η μουσική διασκέδαση. Αν δεν συμπεριλαμβάνεται στη τιμή, ρωτήστε την επιβάρυνση που θα έχετε στο συνολικό κόστος όπως επίσης και αν σας δίνετε η δυνατότητα να επιλέξετε εσείς κάποιον DJ ή ορχήστρα.

Σε περίπτωση τώρα που έχετε δικό σας χώρο, που θέλετε να πραγματοποιήσετε τη δεξίωση, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά…

– Εφόσον έχετε αποφασίσει να γίνει η δεξίωση σε δικό σας χώρο, στην αυλή σας, σε κάποιο κτήμα σας ή κάπου αλλού, θα χρειαστεί να κανονίσετε το catering, τη διακόσμηση, τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε, ανάλογα με το είδος μουσικής θα χρειαστείτε και τον ανάλογο ηχητικό εξοπλισμό, τις τουαλέτες που πρέπει να φροντίσετε να υπάρχουν σε περίπτωση που τις χρειαστούν οι καλεσμένοι σας, τεντόπανα ή ομπρέλες για τη σκίαση των τραπεζιών.

– Καλό θα είναι αφού πρώτα αποφασίσετε για την ημερομηνία που θα τελεστεί το Μυστήριο να κλείσετε όσο πιο σύντομα γίνεται και την αίθουσα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για καλοκαιρινούς μήνες που γίνονται και οι περισσότεροι γάμοι. Ιδανικό θα ήταν 6 μήνες πριν να έχετε μεριμνήσει γι αυτό.

– Ανάλογα με το ύφος που θέλετε να έχει ο γάμος σας θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία σε κάποια πράγματα π.χ. αν στο γάμο σας θέλετε να κάνετε κάποιο ιδιαίτερο καλωσόρισμα των καλεσμένων σας, πρέπει να προσέξετε αν ο χώρος διαθέτει και το κατάλληλο χώρο υποδοχής και ό,τι ανάλογο θελήσετε ή μια πρωτότυπη ιδέα που έχετε.

Πηγή: gamosinfo.gr