Η άφιξη του καλοκαιριού μας καλεί να ανανεώσουμε τα μαλλιά μας, επαναφέροντας τη λάμψη που έχασαν τους χειμερινούς μήνες. Διαβάστε πώς θα το επιτύχετε αυτό…

Σε περίπτωση που επιλέγουμε να τα βάψουμε, επιλέγουμε χρώματα ανοιχτά που φωτίζουν το πρόσωπο. Μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια απόχρωση παρόμοια με τη φυσική, συνδυάζοντας τη με χρυσαφί ανταύγειες. Αντίθετα, δεν συνίστανται χρώματα σαντρέ και έντονα κόκκινα που δείχνουν χλωμή την επιδερμίδα.

Η αυξημένη υγρασία του καλοκαιριού συνήθως συνδυάζεται και με ανάλογη υγρασία, κάτι που προκαλεί φριζάρισμα. Το αντιμετωπίζουμε λούζοντας λιγότερο συχνά τα μαλλιά και ενυδατώνοντάς τα με μάσκα ή κοντίσιονερ. Επίσης υπάρχουν και ειδικά προϊόντα που υπόσχονται αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το hairstyling και η συχνή χρήση του σεσουάρ καταστρέφουν την τρίχα. Έτσι δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα που προσφέρουν προστασία όπως είναι τα σπρέι για τη θερμότητα. Επίσης, αν το σεσουάρ μας δίνει δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας, δεν χρειάζεται να το έχουμε στην υψηλότερη.

Το κούρεμα των μαλλιών, τέλος, και ειδικά στις κατεστραμμένες άκρες, θα δώσει έναν άλλο αέρα στο χτένισμα καθώς τα μαλλιά θα δείξουν πιο υγιή.