Οι άντρες δε βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού

Οι οικιακές εργασίες προκαλούν μεγάλο στρες στις εργαζόμενες γυναίκες


ΓΥΝΑΙΚΑ
22:52
12/03/2012
Οι άντρες δε βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού
2
loading

Οκτώ στις δέκα παντρεμένες γυναίκες κάνουν περισσότερες δουλειές σε ό,τι αφορά «τα του σπιτιού» σε σχέση με τους συντρόφους τους, αναφέρει έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Δημοσίων Πολιτικών της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνα μόνο ένας στους δέκα συζύγους κάνουν τόσες δουλειές όσες και οι γυναίκες τους στο σπίτι.

Λιγότερες από τρεις ώρες την εβδομάδα στις δουλειές του νοικοκυριού αφιερώνει μόλις το 3% των παντρεμένων γυναικών, με περισσότερες από τις μισές να αφιερώνουν περισσότερες από 13 ώρες την εβδομάδα.

Το «μοντέλο» αυτό παραμένει σχεδόν το ίδιο εδώ και γενιές. Περισσότερες από 8 στις 10 γυναίκες που έχουν γεννηθεί το 1958 δήλωσαν ότι ασχολούνται πιο πολύ συγκριτικά με το σύντροφό τους με το πλύσιμο των ρούχων και το σιδέρωμα, ενώ επτά με την παραπάνω άποψη συμφώνησαν και 7 στις 10 που είχαν γεννηθεί το 1970.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η ανισορροπία μεταξύ των φύλων εξακολουθεί να υπάρχει στα νοικοκυριά της Μεγάλης Βρετανίας, καλώντας τους άντρες να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο.

«Η επανάσταση στους ρόλους των δύο φύλων έχει ακόμη “εκκρεμότητες”. Οι γυναίκες αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο των οικιακών εργασιών, ειδικά μετά την απόκτηση παιδιών. Όταν βγάζουν περισσότερα χρήματα, η διαπραγματευτική τους δύναμη, αυξάνεται και το χάσμα αυτό μπορεί να μειώνεται» δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου Nick Pearce.

Το Ινστιτούτο προτείνει τους άντρες να εργάζονται σε πιο ευέλικτο ωράριο και να αναλαμβάνουν μεγαλύτερη ευθύνη σε ό,τι έχει να κάνει με τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών.

Η Siobhan Freegard, από την ιστοσελίδα συμβουλευτικής γονέων, Netmums, δήλωσε ότι: «Όταν ρωτάμε τις γυναίκες τι τους προκαλεί μεγαλύτερο στρες στη ζωή τους, οι δουλειές του σπιτιού, βρίσκονται στην κορυφή των απαντήσεων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Stefanos

    Να είμαι στο σπίτι λέει και να μεγαλώνω τα παιδιά λέει και να φωνάζω την Υδραυλικίνα για τη ζημιά στο μπάνιο και μετά την Ηλεκτρολογίνα για τον πίνακα που χάλασε και μετά να έρχεται η Κηπουρίνα για να κλαδέψει και καπάκι το Κορίτσι για την πισίνα .....εεεεεεεε ρε γλέντια !
    ΥΓ Όνειρο ζω μη με ξυπνάτεεε ...

    1. avatar Fotini

      πασάς στα Γιάννενα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει