Ο τετρακέφαλος μυς είναι από τους σημαντικότερους του ανθρώπινου σώματος, καθώς αποτελεί τον βασικότερο μυ αναφορικά με την σταθεροποίηση της άρθρωσης του γόνατος. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για τραυματισμούς ή και πόνους στα γόνατα και όλα αυτά από ελλειπή άσκηση στον εν λόγω μυ.

Αντιθέτως ένας γυμνασμένος τετρακέφαλος μειώνει πολύ τις πιθανότητες για τραυματισμό στα γόνατα που προκαλούνται κυρίως από ανεβοκατέβασμα σκάλας και από παρόμοιες δραστηριοτήτες, ενώ μας κάνει να νιώθουμε ότι πατάμε γενικότερα καλύτερα στα πόδια μας και με λιγότερη κούραση στις κινήσεις μας.

Περιγραφή άσκησης
Η άσκηση πραγματοποιείται πολύ απλά ευθειάζοντας το πόδι μας, ενώ προσέχουμε να ακουμπάει η μέση μας καλά στην καρέκλα. Πιο συγκεκριμένα, τεντώνουμε το πόδι μας στην άρθρωση του γόνατος, με το πέλμα και τα δάχτυλα να έρχονται προς το σώμα μας και από εκεί κάνουμε άρσεις του μέλους από το ισχύο και για λίγα και μόνο εκατοστά.

Η άσκηση είναι πάρα πολύ απλή και δεν επιβαρύνει καθόλου το γόνατο πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει άφοβα από αρχάριους και γυναίκες, ενώ για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να κάνουμε 3-4 εικοσάρια, 1-2 φορές την ημέρα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της άσκησης, το γεγονός ότι ευθειάζουμε το πόδι, έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος από τα κάτω άκρα προς την καρδιά, καθώς και την ενδυνάμωση των παρακείμενων συνδέσμων.

Πηγή: mednutrutrion.gr