Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και τι καλύτερο από το να φτιάχνετε στα παιδιά σας πρωινό με φέτες ψωμί αλειμμένες με μαρμελάδα, που θα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας;

Υλικά

1 κιλό σύκα
600 γραμμάρια ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 12 ώρες.
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά ανακατεύοντας τα συχνά.
Όταν δέσει η μαρμελάδα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά.
Αφού κρυώσει λίγο την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή: myworld